clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 509

Тосканський грибний суп із квасолею

Наступного дня суп стає ще смачнішим!
Наступного дня суп стає ще смачнішим! Фото: автора

Zuppa di fagioli e funghi — насичена грибним і квасоляним смаком перша страва італійської кухні, яка готується швидко й легко.

Дуже смачний, насичений суп. Гриби, зазвичай, використовую заморожені лісові, але з печерицями він також виходить не поганим. Що ж до квасолі, то дуже рекомендую зварити свою, а не брати консервовану з банки. Смак першої страви від цього значно виграє. З повною відповідальністю можу сказати, що смачнішого грибного супу я не пробувала!

ІНГРЕДІЄНТИ:

5 картоплин,

1 велика морквина,

400 г грибів (заморожені лісові або печериці),

400 г квасоля,

петрушка (за смаком),

сіль,

перець чорний мелений,

лавровий листок,

4 зубки часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю заздалегідь замочити (можна на ніч), відварити у двох літрах води. У каструлю додати лавровий листок, посолити наприкінці. Половину квасолі вийняти та перекласти в кухонний комбайн.

Перебити на пюре й назад перекласти в каструлю з бульйоном.

Додати нарізану кубиками картоплю.

У сковорідці розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник.

Додати нарізану кубиками цибулю.

Додати нарізану тонкими пластинками моркву й пасерувати овочі до напівготовності.

Нарізані гриби обсмажити окремо на оливковій олії до апетитної золотавої скоринки. Посолити та поперчити.

Перекласти гриби та засмажку у суп та варити все разом ще 10-15 хвилин. Наприкінці додати свіжу нарізану петрушку. Вимкнути вогонь і дати супу настоятися хвилин десять.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо хочете, щоб бульйон був світлим, готуйте страву з білої квасолі. Наступного дня суп стає ще смачнішим!

супи, перші страви, тосканський грибний суп із квасолею, супи з квасолею, італійська кухня, квасоля, гриби, страви з грибів, грибні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Селянська «Затируха» – суп, який подобається усім
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 5910
Родзинка страви – в незвичній борошняній крихті, яку мої близькі прозвали «лінивою локшиною».
Томатний суп із кльоцками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 5096
Легка й смачна перша страва. Готується дуже просто, а смак приголомшливий!
Нідерландський гороховий суп «Снерт» із сирокопченими ковбасками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2138
Чудова перша страва на щодень, проста та швидка в приготуванні.
Огірочник квасолевий із нирками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 581
Ситний і наваристий суп української кухні, який більшість знає під назвою «розсольник». Ця перша страва чудово зігріває в холодну погоду.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: