ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тосканський грибний суп із квасолею

24 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5351
Наступного дня суп стає ще смачнішим!
Наступного дня суп стає ще смачнішим! Фото: автора

Zuppa di fagioli e funghi — насичена грибним і квасоляним смаком перша страва італійської кухні, яка готується швидко й легко.

Дуже смачний, насичений суп. Гриби, зазвичай, використовую заморожені лісові, але з печерицями він також виходить не поганим. Що ж до квасолі, то дуже рекомендую зварити свою, а не брати консервовану з банки. Смак першої страви від цього значно виграє. З повною відповідальністю можу сказати, що смачнішого грибного супу я не пробувала!

ІНГРЕДІЄНТИ:

5 картоплин,

1 велика морквина,

400 г грибів (заморожені лісові або печериці),

400 г квасоля,

петрушка (за смаком),

сіль,

перець чорний мелений,

лавровий листок,

4 зубки часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю заздалегідь замочити (можна на ніч), відварити у двох літрах води. У каструлю додати лавровий листок, посолити наприкінці. Половину квасолі вийняти та перекласти в кухонний комбайн.

Перебити на пюре й назад перекласти в каструлю з бульйоном.

Додати нарізану кубиками картоплю.

У сковорідці розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник.

Додати нарізану кубиками цибулю.

Додати нарізану тонкими пластинками моркву й пасерувати овочі до напівготовності.

Нарізані гриби обсмажити окремо на оливковій олії до апетитної золотавої скоринки. Посолити та поперчити.

Перекласти гриби та засмажку у суп та варити все разом ще 10-15 хвилин. Наприкінці додати свіжу нарізану петрушку. Вимкнути вогонь і дати супу настоятися хвилин десять.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо хочете, щоб бульйон був світлим, готуйте страву з білої квасолі. Наступного дня суп стає ще смачнішим!

супи, перші страви, тосканський грибний суп із квасолею, супи з квасолею, італійська кухня, квасоля, гриби, страви з грибів, грибні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую