Гаряча тема:
- Війна
Дуже смачний, насичений суп. Гриби, зазвичай, використовую заморожені лісові, але з печерицями він також виходить не поганим. Що ж до квасолі, то дуже рекомендую зварити свою, а не брати консервовану з банки. Смак першої страви від цього значно виграє. З повною відповідальністю можу сказати, що смачнішого грибного супу я не пробувала!
ІНГРЕДІЄНТИ:
5 картоплин,
1 велика морквина,
400 г грибів (заморожені лісові або печериці),
400 г квасоля,
петрушка (за смаком),
сіль,
перець чорний мелений,
лавровий листок,
4 зубки часнику.
ПРИГОТУВАННЯ:
Квасолю заздалегідь замочити (можна на ніч), відварити у двох літрах води. У каструлю додати лавровий листок, посолити наприкінці. Половину квасолі вийняти та перекласти в кухонний комбайн.
Перебити на пюре й назад перекласти в каструлю з бульйоном.
Додати нарізану кубиками картоплю.
У сковорідці розігріти оливкову олію, обсмажити подрібнений часник.
Додати нарізану кубиками цибулю.
Додати нарізану тонкими пластинками моркву й пасерувати овочі до напівготовності.
Нарізані гриби обсмажити окремо на оливковій олії до апетитної золотавої скоринки. Посолити та поперчити.
Перекласти гриби та засмажку у суп та варити все разом ще 10-15 хвилин. Наприкінці додати свіжу нарізану петрушку. Вимкнути вогонь і дати супу настоятися хвилин десять.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо хочете, щоб бульйон був світлим, готуйте страву з білої квасолі. Наступного дня суп стає ще смачнішим!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: