Гаряча тема:
- Війна
Готувати дуже просто, а результат пречудовий! Це справжня осіння випічка! Я щедро посипала випічку крихтою з волоських горіхів та кориці. Можна випікати у вигляді одного великого кексу, але варіація мафінів мені здається цікавішою і привабливішою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
170 г борошна,
3 ст. л. меду (це приблизно 100 г),
2 яйця,
100 г вершкового масла,
1 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін,
4 середніх груші,
100 г шоколадної крихти,
волоські горіхи, фундук, мигдаль (факультативно для посипання),
кориця.
Вихід: 16-17 мафінів.
ПРИГОТУВАННЯ:
У миску вибити яйця, додати дрібку солі, ванілін і мед (нагадую, що всі продукти повинні бути кімнатної температури). Збити все пару хвилин до пишності. Додати дуже м'яке вершкове масло і ще збивати пів хвилинки. У борошно додати розпушувач, просіяти та додати порційно в тісто. Збивати міксером, але недовго, буквально до однорідності (консистенція тіста виходить ніжна, немов кремова).
Додати в тісто шоколадну крихту.
Груші почистити від шкірочки й насіння й нарізати середнім кубиком. Скропити лимонним соком, перемішати й додати в тісто.
Ретельно перемішати й заповнити тістом форми для мафінів.
Горіхи (у мене мигдаль) підсмажити, подрібнити й змішати з декількома ложками цукру та корицею за смаком. Щедро посипати цією сумішшю зверху мафіни.
Випікати приблизно 25 хвилин у попередньо розігрітій до 180°С духовці (до золотаво-рум'яної скоринки).
Трохи охолодити та вийняти мафіни з формочок.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: