Гаряча тема:
- Війна
Робила цей салатик як закуску до стейків на вечерю. В моїй сім’ї всі страви з броколі — це безпрограшний варіант. Можна використовувати цей вид капусти навпіл із цвітною. Важливо одразу ж після відварювання викласти броколі в дуже холодну воду — в результаті суцвіття пом'якшають, але при цьому свіженько хрустітимуть.
ІНГРЕДІЄНТИ:
300-350 г броколі,
1 біла солодка цибулина,
1 велика морквина,
2-3 болгарських перці,
3-4 ст. л. оливкової олії,
1/3 ч. л. солі,
2 ч. л. цукру,
1/2 ч. л. меленого коріандру,
дрібка чорного меленого перцю,
1 ч. л. паприки,
2 зубки часнику,
2 ст. л. оцту яблучного.
ПРИГОТУВАННЯ:
Броколі розібрати на суцвіття середньої величини. У каструлі закип'ятити воду, трішки підсолити й відправити туди капусту. Вогонь під каструлею вимкнути, накрити її кришкою і залишити на 10 хвилин. Потім перекласти броколі в крижану воду, щоб зберегти насичений зелений колір.
Моркву натерти на тертці для корейської моркви.
Перець почистити від насіння й нарізати соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями.
В окрему ємність налити оливкову олію, всипати сіль, цукор, коріандр, чорний мелений перець, солодку паприку, вичавити часник і влити яблучний оцет. Перемішати й відставити убік для настоювання на 5-10 хвилин.
Перекласти капусту до інших овочів. Заправити салат приготовленою заправкою, перемішати й поставити в холодильник мінімум на 3 години.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: