ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Овочевий салат з броколі

29 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7512
Можна використовувати броколі навпіл із цвітною капустою.
Можна використовувати броколі навпіл із цвітною капустою. Фото: автора

Вітамінна смачна закуска, яку можна подати до м'яса або риби.

Робила цей салатик як закуску до стейків на вечерю. В моїй сім’ї всі страви з броколі — це безпрограшний варіант. Можна використовувати цей вид капусти навпіл із цвітною. Важливо одразу ж після відварювання викласти броколі в дуже холодну воду — в результаті суцвіття пом'якшають, але при цьому свіженько хрустітимуть.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300-350 г броколі,

1 біла солодка цибулина,

1 велика морквина,

2-3 болгарських перці,

3-4 ст. л. оливкової олії,

1/3 ч. л. солі,

2 ч. л. цукру,

1/2 ч. л. меленого коріандру,

дрібка чорного меленого перцю,

1 ч. л. паприки,

2 зубки часнику,

2 ст. л. оцту яблучного.

ПРИГОТУВАННЯ:

Броколі розібрати на суцвіття середньої величини. У каструлі закип'ятити воду, трішки підсолити й відправити туди капусту. Вогонь під каструлею вимкнути, накрити її кришкою і залишити на 10 хвилин. Потім перекласти броколі в крижану воду, щоб зберегти насичений зелений колір.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви.

Перець почистити від насіння й нарізати соломкою.

Цибулю нарізати півкільцями.

В окрему ємність налити оливкову олію, всипати сіль, цукор, коріандр, чорний мелений перець, солодку паприку, вичавити часник і влити яблучний оцет. Перемішати й відставити убік для настоювання на 5-10 хвилин.

Перекласти капусту до інших овочів. Заправити салат приготовленою заправкою, перемішати й поставити в холодильник мінімум на 3 години.

броколі, салати, салати без майонезу, овочі, овочеві страви, страви з овочів, салати з броколі, овочевий салат з броколі, овочеві салати

Коментарі:

  Так  Ні, дякую