ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Грушева начинка для пирога

30 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3498
Така начинка виходить пряною, соковитою і ніжною, вона підходить до будь-якого виду тіста.
Така начинка виходить пряною, соковитою і ніжною, вона підходить до будь-якого виду тіста. Фото: автора

Не знаєте з чим спекти солодкий пиріг? Спробуйте дуже смачну грушеву начинку, яка чудово поєднується з будь-яким видом тіста!

Смачні, ароматні пиріжки із соковитою грушевою начинкою — чудове доповнення до сніданку або вечері. Такі смаколики можуть прикрасити навіть святковий стіл. Але, для того, щоб пиріжки з грушею порадували вас не тільки своїм виглядом, але й смаком, слід відповідально поставитися до приготування начинки. Адже часто вона виходить занадто твердою. Шматочки груш трохи жорсткіші, на відміну від шматочків яблук, і не встигають добре приготуватися під час випікання. Є багато варіантів приготування начинки з груш. При такому способі вона виходить пряною, соковитою і ніжною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 груші,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. меленої кориці,

1 зірочка бодяну,

пів лимона.

ПРИГОТУВАННЯ:

Груші почистити від шкірочки, видалити в них внутрішню частину з насінням. Нарізати фрукт невеликими скибочками чи кубиками.

У сковорідку чи сотейник з товстим дном покласти масло, цукор, корицю, бодян. З половини лимона зняти цедру, вичавити сік і додати у сковорідку.

Нагрівати все разом на маленькому вогні (5-10 хвилин) до утворення карамелі янтарного кольору.

Додати в сковорідку груші, перемішати й тушкувати все разом ще 5 хвилин (суміш має бути не рідкою, за консистенцією вона нагадує кисіль).

Зняти начинку з вогню. Після охолодження можна використовувати для приготування пиріжків.



груші, десерти, солодка випічка, грушева начинка для пирога, начинка, начинка для пиріжків

Коментарі:

  Так  Ні, дякую