Гаряча тема:
- Війна
Короп з його ніжним жирним м'ясом ідеально підходить для цього рецепта. Для горіхового панірування використовують: мигдаль, фундук, волоські горіхи, арахіс, кеш’ю. За бажанням, можна робити горіхову суміш. Короп виходить ніжним і соковитим, м'ясо не пересихає, а хрустка скоринка з горіхів та кукурудзяного борошна додає оригінальності й пікантності страві. До речі, риба підійде будь-яка, білих сортів, морська або прісноводна, але я готую в основному з коропа.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 короп вагою близько 1,5-2 кг,
половини лимона,
3 ст. л. соєвого соусу,
суміш прованських трав,
суміш перців мелена.
Для панірування:
0,5 склянки волоських горіхів,
0,5 склянки кукурудзяного борошна,
сушений часник.
ПРИГОТУВАННЯ:
Коропа почистити й нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити, полити соєвим соусом, присмачити прованськими травами та додати нарізаний скибочками лимон. Залишити маринуватися на 15-20 хвилин.
Обсмажити горіхи на сухій сковороді. Після охолодження змолоти в млинку до стану дрібної крихти.
Змішати мелені горіхи з кукурудзяним борошном, сіллю, перцем та сухим часником.
Запанірувати шматки коропа в кукурудзяно-горіховому паніруванні й дати постояти 5 хвилин, щоб крихта закріпилася на рибі.
Обсмажити на олії зі всіх боків до рум'яної скоринки.
Викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: