ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Листопада, 2019

Короп в кукурудзяно-горіховому паніруванні

31 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 420
Короп виходить ніжним і соковитим, м'ясо не пересихає, а хрустка скоринка з горіхів та кукурудзяного борошна додає оригінальності й пікантності страві.
Короп виходить ніжним і соковитим, м'ясо не пересихає, а хрустка скоринка з горіхів та кукурудзяного борошна додає оригінальності й пікантності страві. Фото: автора

Риба, смажена в такий спосіб набуває особливого смаку та аромату.

Короп з його ніжним жирним м'ясом ідеально підходить для цього рецепта. Для горіхового панірування використовують: мигдаль, фундук, волоські горіхи, арахіс, кеш’ю. За бажанням, можна робити горіхову суміш. Короп виходить ніжним і соковитим, м'ясо не пересихає, а хрустка скоринка з горіхів та кукурудзяного борошна додає оригінальності й пікантності страві. До речі, риба підійде будь-яка, білих сортів, морська або прісноводна, але я готую в основному з коропа.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 короп вагою близько 1,5-2 кг,

половини лимона,

3 ст. л. соєвого соусу,

суміш прованських трав,

суміш перців мелена.

Для панірування:

0,5 склянки волоських горіхів,

0,5 склянки кукурудзяного борошна,

сушений часник.

ПРИГОТУВАННЯ:

Коропа почистити й нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити, полити соєвим соусом, присмачити прованськими травами та додати нарізаний скибочками лимон. Залишити маринуватися на 15-20 хвилин.

Обсмажити горіхи на сухій сковороді. Після охолодження змолоти в млинку до стану дрібної крихти.

Змішати мелені горіхи з кукурудзяним борошном, сіллю, перцем та сухим часником.

Запанірувати шматки коропа в кукурудзяно-горіховому паніруванні й дати постояти 5 хвилин, щоб крихта закріпилася на рибі.

Обсмажити на олії зі всіх боків до рум'яної скоринки.

Викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.



короп, риба та морепродукти, короп в кукурудзяно-горіховому паніруванні, страви з коропа, смажений короп, карп, короп в горіхах, риба, страви з риби

Коментарі:

  Так  Ні, дякую