ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Лінивий пиріг «Яблука на перині»

1 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5020
Пиріг багатошаровий, ароматний і ситний, а скільки яблук у начинці!
Пиріг багатошаровий, ароматний і ситний, а скільки яблук у начинці! Фото: автора

Дуже смачна осіння випічка з серії «гості на порозі».

Листкове або листково-дріжджове тісто завжди намагаюся тримати в холодильнику. Воно стає у пригоді тоді, коли дуже хочеться чогось солоденького, а ось заморочуватися не хочеться. Саме в такий момент і народився цей пиріг на моїй кухні. На приготування не потрібно багато часу, а ось його смак вас однозначно здивує. Ароматний і ситний, а скільки яблук у начинці! Мені він навіть чимось нагадує штрудель... У зв'язку з цим напрошуються добавки у вигляді ягідного соусу та кульки морозива.

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г листково-дріжджового тіста,

3 великих кисло-солодких яблука,

100 г темних родзинок,

цедра лимона (у мене цукати з лимонної цедри),

кориця,

цукор (для посипання).

Заливка:

2 яйця,

50 г вареного згущеного молока,

5 ст. л. сметани,

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

ванілін.

Форма: для кексу з втулкою посередині.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто розділити приблизно на 4 рівні частини. Кожну злегка розкачати та розрізати на смужки довільної форми (4-5 штук). У форму в один ряд викласти шматочки тіста (якщо металева, то її слід змастити маслом).

Яблука почистити від шкірочки та насіння, нарізати тонкими часточками. Викласти на шар тіста. Притрусити лимонною цедрою. У мене, як я вже зазначила в інгредієнтах, ось такі готові цукати:

Посипати родзинками.

Зверху притрусити корицею та цукром (кількість залежить від смаку яблук: якщо кислі сипати трохи більше, солодкі – менше).

На начинку знову викласти шматочки тіста й продовжувати чергувати шари до верху форми (вийде 4 шари тіста і 3 – яблук).

Приготувати заливку: змішати яйця, сметану, згущене молоко, ванілін і крохмаль.

На пиріг вилити заливку.

Розподілити її рівномірно поверхнею, намагаючись, щоб вона просочилася всередину пирога.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин (до зарум'янювання).

Дати пирогу трохи охолонути й дістати його з форми. Нарізати пиріг тоді, коли він повністю охолоне.

Можна притрусити зверху цукровою пудрою.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати з кулькою морозива.

яблучна випічка, пиріг з яблуками, яблучний пиріг, пиріг, солодка випічка, лінивий пиріг яблука на перині, лінивий пиріг, листково-дріжджове тісто, випічка з яблуками, яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую