Гаряча тема:
- Війна
Листкове або листково-дріжджове тісто завжди намагаюся тримати в холодильнику. Воно стає у пригоді тоді, коли дуже хочеться чогось солоденького, а ось заморочуватися не хочеться. Саме в такий момент і народився цей пиріг на моїй кухні. На приготування не потрібно багато часу, а ось його смак вас однозначно здивує. Ароматний і ситний, а скільки яблук у начинці! Мені він навіть чимось нагадує штрудель... У зв'язку з цим напрошуються добавки у вигляді ягідного соусу та кульки морозива.
ІНГРЕДІЄНТИ:
400 г листково-дріжджового тіста,
3 великих кисло-солодких яблука,
100 г темних родзинок,
цедра лимона (у мене цукати з лимонної цедри),
кориця,
цукор (для посипання).
Заливка:
2 яйця,
50 г вареного згущеного молока,
5 ст. л. сметани,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
ванілін.
Форма: для кексу з втулкою посередині.
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто розділити приблизно на 4 рівні частини. Кожну злегка розкачати та розрізати на смужки довільної форми (4-5 штук). У форму в один ряд викласти шматочки тіста (якщо металева, то її слід змастити маслом).
Яблука почистити від шкірочки та насіння, нарізати тонкими часточками. Викласти на шар тіста. Притрусити лимонною цедрою. У мене, як я вже зазначила в інгредієнтах, ось такі готові цукати:
Посипати родзинками.
Зверху притрусити корицею та цукром (кількість залежить від смаку яблук: якщо кислі сипати трохи більше, солодкі – менше).
На начинку знову викласти шматочки тіста й продовжувати чергувати шари до верху форми (вийде 4 шари тіста і 3 – яблук).
Приготувати заливку: змішати яйця, сметану, згущене молоко, ванілін і крохмаль.
На пиріг вилити заливку.
Розподілити її рівномірно поверхнею, намагаючись, щоб вона просочилася всередину пирога.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин (до зарум'янювання).
Дати пирогу трохи охолонути й дістати його з форми. Нарізати пиріг тоді, коли він повністю охолоне.
Можна притрусити зверху цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати з кулькою морозива.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: