ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Британка спекла їстівне село

9 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1563
Їстівне село протягом шести тижнів експонуватиметься в місцевій церкві Святого Лаврентія.
Їстівне село протягом шести тижнів експонуватиметься в місцевій церкві Святого Лаврентія. Фото: segodnya.ua

63-річний пекар Лінн Нолан із Великої Британії витратила три місяці на те, щоб створити солодку модель селища Ейам у графстві Дербішир.

Жінка виготовила 54 фруктових пирогів з різнобарвною глазур'ю, щоб потім перетворити їх на будиночки, ресторанчики й крамнички.


Село відтворене з надзвичайною точністю та реалістичністю. Так, окрім будинків мешканців села Ейам, тут є місцевий паб, у якому навіть можна розгледіти кухлі з пивом, кондитерська з чашками й тарілками, магазин і автобусна зупинка з мікроавтобусом. На приготування цього шедевру в Лінн пішло 608 яєць, 33 кг борошна, 30 кг вершкового масла, 9 л віскі, 12 банок абрикосового джему та 210 кг глазурі! Їстівне село протягом шести тижнів експонуватиметься в місцевій церкві Святого Лаврентія, а в січні його планують продати по частинах у рамках благодійної акції. Лінн сподівається в такий спосіб зібрати кошти на новий громадський автобус для свого села. Пенсіонерка каже, що за свіжість ласощі переживати не варто. Річ у тім, що всі смаколики просочені віскі, яке є чудовим консервантом.

Село відтворене з надзвичайною точністю та реалістичністю.


Цікаво, що це не перші їстівні експозиції Лінн Нолан. Чотири роки тому вона вже працювала над подібним смачним проєктом, метою якого був збір коштів на ремонт даху сільської церкви. На «будівництво» села з тортів тоді пішло 6 місяців! Всі інгредієнти пожертвували односельці Нолан. Солодка експозиція складалася з 16 будівель, усередині яких навіть ліхтарики світилися, а на прилавку хлібної крамнички лежали мініатюрні буханці та тортики.

На «будівництво» першого села з тортів пішло шість місяців!


А через два роки Лінн знову всіх здивувала, зробивши до Різдва їстівний Віфлеєм із фруктових кексів, що сягав майже 2 м заввишки! На цей кулінарний шедевр їй знадобилося 90 кг мастики та 50 кг родзинок. Він мав вигляд як Стародавній Віфлеєм із будинками, деревами й печерою, де народився Ісус, фігурками Святого сімейства, звірів, які були в печері при народженні Спасителя і трьох мудреців зі Сходу, які прийшли до нього з дарами. До створення «Віфлеєму» жінку також спонукала благородна мета – збір коштів для місцевої початкової школи.

Віфлеєм із фруктових кексів сягав майже 2 м заввишки!

 

їстівне село, гастрономічні статті, Лінн Нолан, пекар, солодка модель села, Віфлієм з кексів, , гастро новини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую