ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Грудня, 2019

Салат «Ліонелло» з куркою, моцарелою і виноградом

12 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 684
Пікантна заправка й оригінальне поєднання інгредієнтів!
Пікантна заправка й оригінальне поєднання інгредієнтів! Фото: автора

Пікантна заправка й оригінальне поєднання інгредієнтів!

Гостям цей салатик дуже сподобався! А головне, що він просто й швидко готується. Медово-гірчичний соус можна робити по-різному. До прикладу, взяти замість діжонської гірчиці зернисту, а бальзамічний оцет замінити на винний. Смак вийде солодкуватий із кислинкою. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г курячого філе,

сіль,

перець,

хмелі-сунелі,

карі,

абрикосовий джем,

200 г листя салату,

150 г винограду без кісточки сорту Киш-миш,

180 г моцарели міні,

банка чорних маслин без кісточки.

Медово-гірчична заправка:

20 г меду,

20 г діжонської гірчиці,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

1 ст. л. соєвого соусу,

20 мл оливкової олії,

сіль,

суміш перців мелена,

сушений базилік.

ПРИГОТУВАННЯ:

Куряче філе посолити, поперчити, присмачити хмелі-сунелі та карі, змастити абрикосовим джемом.

Залишити маринуватися на 15-20 хвилин. Смажити філе на сильному вогні 2-3 хвилини з кожного боку.

Зменшити вогонь, накрити кришкою і смажити ще 3-4 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. Готове філе повністю охолодити ід гарячого м'яса листя салату зів'януть).

На тарілку викласти листя салату та маслини.

Потім, нарізане слайсами філе, виноград та моцарелу.

Заправка: змішати всі складові до стану емульсії та залишити на 10 хвилин, щоб відкрилися всі аромати.

Полити соусом салат та одразу ж подавати.

 

салати без майонезу, салат, салати, салат «Ліонелло», салат з куркою моцарелою і виноградом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую