ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі котлети з гарбузом (кабачками)

14 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6141
Котлети виходять дуже соковитими, смачні як у гарячому вигляді, так і в холодному.
Котлети виходять дуже соковитими, смачні як у гарячому вигляді, так і в холодному. Фото: автора

Страва швидка в приготуванні, дуже смачна, соковита і, що найголовніше, корисна!

Рецепт простенький, проте результат смачненький! Як овочеву складову можна використовувати і кабачки, і гарбуз — згідно з сезоном. Завдяки цим інгредієнтам котлети виходять дуже ніжними й соковитими. Смачно подавати до них соус зі сметани, часнику й зелені. З цієї пропорції виходить приблизно 20 котлет.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г курячого фаршу

300 г гарбуза (або кабачків),

2 яйця,

1 червона цибулина,

1-2 ст. л. панірувальних сухарів (або манки),

хмелі-сунелі,

паприка,

коріандр,

сушений часник,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Гарбузи (або кабачки) натерти на тертці з великими вічками, додати фарш, яйця, дрібно нашатковану цибулю, спеції та трави, сіль, перець і панірувальні сухарі (можна використовувати лише гарбуз, мікс гарбуза та кабачка, або ж лише кабачок - у будь-якій варіації страва дуже смачна).

Фарш ретельно вимішати (кабачки дають багато соку, тому, якщо фарш виходить зарідким, можна додати трішки більше манки або панірувальних сухарів; я не додавала).

Мокрими руками сформувати невеликі котлетки й викласти їх на деко, встелене пергаментом. Злегка збризкати оливковою олією.

Запікати при 190ºС до рум'яної скоринки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: котлети виходять дуже соковитими, смачні як у гарячому вигляді, так і в холодному.

Це котлетки з кабачками:

 

А це варіант з гарбузом:

котлети, м`ясо та субпродукти, курячі котлети з гарбузом, курячі котлети з кабачками, курячі котлети, страви з фаршу, фарш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую