Гаряча тема:
- Війна
Рецепт простенький, проте результат смачненький! Як овочеву складову можна використовувати і кабачки, і гарбуз — згідно з сезоном. Завдяки цим інгредієнтам котлети виходять дуже ніжними й соковитими. Смачно подавати до них соус зі сметани, часнику й зелені. З цієї пропорції виходить приблизно 20 котлет.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г курячого фаршу
300 г гарбуза (або кабачків),
2 яйця,
1 червона цибулина,
1-2 ст. л. панірувальних сухарів (або манки),
хмелі-сунелі,
паприка,
коріандр,
сушений часник,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Гарбузи (або кабачки) натерти на тертці з великими вічками, додати фарш, яйця, дрібно нашатковану цибулю, спеції та трави, сіль, перець і панірувальні сухарі (можна використовувати лише гарбуз, мікс гарбуза та кабачка, або ж лише кабачок - у будь-якій варіації страва дуже смачна).
Фарш ретельно вимішати (кабачки дають багато соку, тому, якщо фарш виходить зарідким, можна додати трішки більше манки або панірувальних сухарів; я не додавала).
Мокрими руками сформувати невеликі котлетки й викласти їх на деко, встелене пергаментом. Злегка збризкати оливковою олією.
Запікати при 190ºС до рум'яної скоринки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: котлети виходять дуже соковитими, смачні як у гарячому вигляді, так і в холодному.
Це котлетки з кабачками:
А це варіант з гарбузом:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: