ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня, 2019

Капусняк з курятиною та манкою

15 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 713
Манна крупа не відчувається взагалі! Вона надає страві насиченість і приємну густину.
Манна крупа не відчувається взагалі! Вона надає страві насиченість і приємну густину. Фото: автора

Манна крупа не відчувається взагалі! Вона надає страві насиченість і приємну густину.

Найчастіше капусняк готують із пшоном або з рисом. Проте, якщо замість цих круп використовувати манку й трохи змінити технологію приготування, то вийде незвична й дуже смачна перша страва. За бажанням можна додати до засмажки кмин — він дуже добре поєднується з квашеною капустою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 3-літрову каструлю:

300 г курячих крилець,

5-6 картоплин,

400 г квашеної капусти,

1 морквина,

1 цибулина,

3-4 ст. л. манної крупи,

зелень петрушки та кропу,

лавровий листок,

сіль,

перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячі крильця відварити до готовності, час від часу знімаючи піну. Додати картоплю, нарізану середніми брусочками.

Квашену капусту покласти на друшляк і злегка промити під проточною водою, щоб позбутися зайвої кислоти (якщо у вас капустка щойно заквасилася, цей пункт можна пропустити).

Після закипання картоплі додати в суп квашену капусту й варити близько 20 хвилин.

Моркву натерти на тертці з грубими вічками. Цибулю нарізати кубиком. Зелень дрібно посікти.

Підсмажити овочі до напівготовності на олії.

Ввести в каструлю манку (щоб уникнути грудочок, можна насипати крупу на аркуш паперу, складеного навпіл, та сипати її тонкою цівкою). Густину супу регулюйте на свій смак. У мене пішла ось така кількість:

Трохи все поварити й додати засмажку. Посолити, поперчити, покласти подрібнену зелень та лавровий листок. Поварити ще близько 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати страву зі сметаною.





перші страви, капусняк, капусняк з куркою та манкою, суп з манкою, капусняк з манкою, українська кухня, супи, суп, квашена капуста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую