Гаряча тема:
- Війна
Найчастіше капусняк готують із пшоном або з рисом. Проте, якщо замість цих круп використовувати манку й трохи змінити технологію приготування, то вийде незвична й дуже смачна перша страва. За бажанням можна додати до засмажки кмин — він дуже добре поєднується з квашеною капустою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
На 3-літрову каструлю:
300 г курячих крилець,
5-6 картоплин,
400 г квашеної капусти,
1 морквина,
1 цибулина,
3-4 ст. л. манної крупи,
зелень петрушки та кропу,
лавровий листок,
сіль,
перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Курячі крильця відварити до готовності, час від часу знімаючи піну. Додати картоплю, нарізану середніми брусочками.
Квашену капусту покласти на друшляк і злегка промити під проточною водою, щоб позбутися зайвої кислоти (якщо у вас капустка щойно заквасилася, цей пункт можна пропустити).
Після закипання картоплі додати в суп квашену капусту й варити близько 20 хвилин.
Моркву натерти на тертці з грубими вічками. Цибулю нарізати кубиком. Зелень дрібно посікти.
Підсмажити овочі до напівготовності на олії.
Ввести в каструлю манку (щоб уникнути грудочок, можна насипати крупу на аркуш паперу, складеного навпіл, та сипати її тонкою цівкою). Густину супу регулюйте на свій смак. У мене пішла ось така кількість:
Трохи все поварити й додати засмажку. Посолити, поперчити, покласти подрібнену зелень та лавровий листок. Поварити ще близько 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати страву зі сметаною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: