Гаряча тема:
- Війна
Упевнена, що вам знайома ситуація, коли вранціза сніданком ви в останній момент дістаєте масло з холодильника, а воно просто кам'яне. Тобто, таке тверде, що ламає структуру хліба, на який ви його намагаєтеся намастити. Є простий спосіб зробити масло м'яким буквально за кілька хвилин.
В ідеалі, щоб розм'якшити вершкове масло, потрібно дістати його з холодильника раніше, нарізати невеликими шматками і дати йому нагрітися. Як правило, на це знадобиться 30-60 хвилин. Але що робити, якщо розм’якшене масло потрібне терміново? У мене такі ситуації трапляються регулярно. Раніше я, як і багато інших господинь, користувалася найпростішим способом — гріла масло на батареї чи мікрохвильовці на найменшій потужності. Але в цього методу є істотний недолік: продукт нагрівається нерівномірно. Він починає танути з одного боку, а з іншого залишається твердим. На щастя, це не єдиний спосіб розм'якшення масла.
ЛАЙФХАК №1. Покладіть масло на пласку тарілочку.
Нагрійте на плиті невелику каструльку (пусту!).
Накрийте нею масло на 5-10 хвилин.
Воно швидко розм'якшиться. Якщо потрібно, повторити процедуру.
Масло набуває ідеальної структури, його потім легко збити як для тіста, так ідля крему.
ЛАЙФХАК №2. Якщо потрібно розм’якшити маленький шматочок, потрібно в склянку води налити на хвилинку окріп, а потім швидко вилити його і накрити масло. Буквально через 2 хвилини воно буде готовим до намащування на хліб чи булку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: