Гаряча тема:
- Війна
Нещодавно звернула увагу на те, що в деяких рецептах (тортів, пирогів, печива, кремів і навіть м’яса) присутнє в інгредієнтах яблучне пюре. Звісно, такий продукт завжди можна купити в супермаркеті, але ніколи не знаєш, що саме виробник поклав у баночку крім яблук. Натомість його зовсім нескладно приготувати самостійно вдома! Колись знайшла цей рецепт в американській кулінарній книзі й з того часу завжди роблю подвійну порцію, адже всі мої домашні дуже полюбляють це пюре. Мені ж воно нагадає смак дитинства (колись продавалося в маленьких баночках дитяче яблучне пюре – я його просто обожнювала!) До речі, в наступному моєму рецепті – Свинячі ребра по-канадськи – яблучне пюре відіграє роль маринаду.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг яблук (вага цілих нечищених плодів),
1 склянка води,
0,5 склянки цукру (більше\менше – орієнтуйтеся на смак яблук; у мене були кислуваті; для маленьких діток можна взагалі без цукру готувати),
1/4 ч. л. кориці (за бажанням).
Склянка – 250 мл.
ПРИГОТУВАННЯ:
Яблука почистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати середніми кубиками. Скласти їх у каструлю з товстим дном. Додати воду, цукор і корицю.
Поставити на вогонь і довести до кипіння. Накрити каструлю кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму й тушкувати 15-20 хвилин до випаровування рідини (яблука повинні розваритися).
Збити суміш занурювальним блендером або перемолоти в кухонному комбайні до однорідності.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживати пюре можна як теплим, так і охолодженим. Воно чудово зберігається в холодильнику протягом декількох тижнів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: