ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня, 2019

Домашнє яблучне пюре (Applesause, Apfelmus)

22 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 421
Вживати пюре можна як теплим, так і охолодженим, як самостійний десерт, так і в інших стравах.
Вживати пюре можна як теплим, так і охолодженим, як самостійний десерт, так і в інших стравах. Фото: автора

Пюре чудове, смачне, ніжне! Приготовані з ним інші страви набувають особливого присмаку, та й діти їдять його із задоволенням!

Нещодавно звернула увагу на те, що в деяких рецептах (тортів, пирогів, печива, кремів і навіть м’яса) присутнє в інгредієнтах яблучне пюре. Звісно, такий продукт завжди можна купити в супермаркеті, але ніколи не знаєш, що саме виробник поклав у баночку крім яблук. Натомість його зовсім нескладно приготувати самостійно вдома! Колись знайшла цей рецепт в американській кулінарній книзі й з того часу завжди роблю подвійну порцію, адже всі мої домашні дуже полюбляють це пюре. Мені ж воно нагадає смак дитинства (колись продавалося в маленьких баночках дитяче яблучне пюре – я його просто обожнювала!) До речі, в наступному моєму рецепті – Свинячі ребра по-канадськи – яблучне пюре відіграє роль маринаду.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг яблук (вага цілих нечищених плодів),

1 склянка води,

0,5 склянки цукру (більше\менше – орієнтуйтеся на смак яблук; у мене були кислуваті; для маленьких діток можна взагалі без цукру готувати),

1/4 ч. л. кориці (за бажанням).

Склянка – 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яблука почистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати середніми кубиками. Скласти їх у каструлю з товстим дном. Додати воду, цукор і корицю.

Поставити на вогонь і довести до кипіння. Накрити каструлю кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму й тушкувати 15-20 хвилин до випаровування рідини (яблука повинні розваритися).

Збити суміш занурювальним блендером або перемолоти в кухонному комбайні до однорідності.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживати пюре можна як теплим, так і охолодженим. Воно чудово зберігається в холодильнику протягом декількох тижнів.

десерти, десерт, яблука, яблучне пюре, пюре з яблук, дитяче харчування, здорове харчування, страви з яблук, порадник

Коментарі:

  Так  Ні, дякую