ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня, 2019

Шоколадно-кавові тістечка з гарбузовим курдом

26 Листопада 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 512
Розкішний десерт із приголомшливо ніжним кремом та вологим бісквітом.
Розкішний десерт із приголомшливо ніжним кремом та вологим бісквітом. Фото: автора

Розкішний десерт із приголомшливо ніжним кремом та вологим бісквітом.

Тістечка мають дуже святковий та яскравий вигляд. Десерт за всіма параметрами нагадує торт. Улюблений шоколадний бісквіт з кавою на олії, зовсім несподіваний рецепт крему з гарбузовим курдом та ніжним сиром, каремельно-молочне просочення... І не поспішайте позбуватися обрізків — з них також можна сформувати смачні та цікаві тістечка.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для бісквіта:

470 г борошна,

30 г какао,

300 г цукру,

120 мл рафінованої олії (без запаху),

15 г розпушувача,

2 яйця,

400 мл теплої кип’яченої води,

2 ч. л. розчинної кави,

ванілін,

дрібка солі.

Для крему:

800 г гарбуза,

8 ст. л. цукру,

2 яйця,

180 г борошна,

100 г вершкового масла,

пів лимона едра+сік),

кориця,

кардамон мелений,

180 г крем-чизу (або солодких ванільних сирків).

Для просочення:

150 мл молока,

3 ст. л. вареного згущеного молока,

2 ч. л. розчинної кави.

ПРИГОТУВАННЯ:

Бісквіт: воду закип’ятити й розвести у ній розчинну каву. Яйця злегка збити виделкою з цукром та ваніліном, додати дрібку солі. Влити олію та розведену у воді каву, збивати вінчиком до розчинення кристалів цукру.

В іншій мисці змішати — борошно, какао, розпушувач.

Просіяти сухі інгредієнти до рідких, з'єднавши разом обидві суміші (тісто має бути не густим).

Деко встелити пергаментом чи силіконовим килимком (у мене стандартне деко від духовки). Вилити тісто й рівномірно його розподілити.

Поставити в нагріту до 180°C духовку на 20-25 хвилин (перевірити готовність шпажкою).

Поки бісквіт ще повністю не охолонув, вирізати у ньому кружальця за допомогою чарки.

(кружальця не викидати, оскільки з них також можна буде зробити цікаві тістечка).

Крем: нарізати гарбуз кубиками й приготувати його на паровій бані.

Потім подрібнити блендером до стану однорідного пюре.

З’єднати його зі всіма інгредієнтами окрім вершкового масла та крем-чизу.

Все перемішати, поставити на маленький вогонь і приготувати заварний крем а-ля курд, постійно помішуючи.

Додати до крему вершкове масло й ретельно перемішати до однорідності.

Накрити плівкою в «контакт», охолодити до кімнатної температури.

Додати крем-чиз, знову ретельно перемішати й поставити крем у холодильник на 20-30 хвилин.

Просочення: в чашці змішати молоко, згущене молоко та розчину каву.

Відправити суміш в мікрохвильовку на декілька хвилин, ретельно перемішати, щоб просочення стало однорідним.

Ретельно просочити карамельно-молочним сиропом бісквіт.

Кружальця, які ми вирізали з бісквіта можна теж занурити у просочення.

Формування: ложкою заповнити ямки в бісквіті кремом.

Зверху сформувати зірочки за допомогою кулінарного мішка.

Прикрасити за бажанням (я посипала серединку лимонними цукатами, поклала по ягідці винограду, оздобила шоколадним топінгом).

Вирізані серединки з бісквіта також щедро обмастити кремом.

Зверху за допомогою кондитерського мішка зробити на тістечках кремові «шапочки».

Прикрасити також за бажанням.

Поставити тістечка в холодильник на годину для просочення.

Ось такий чудовий розріз у тістечок:

шоколадна випічка, солодка випічка, тістечка, тістечко, гарбузова випічка, шоколад, гарбуз, шоколад на окропі, гарбузовий курд, курд, шоколадно-кавове тістечко з гарбузовим курдом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую