Гаряча тема:
- Війна
Тістечка мають дуже святковий та яскравий вигляд. Десерт за всіма параметрами нагадує торт. Улюблений шоколадний бісквіт з кавою на олії, зовсім несподіваний рецепт крему з гарбузовим курдом та ніжним сиром, каремельно-молочне просочення... І не поспішайте позбуватися обрізків — з них також можна сформувати смачні та цікаві тістечка.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для бісквіта:
470 г борошна,
30 г какао,
300 г цукру,
120 мл рафінованої олії (без запаху),
15 г розпушувача,
2 яйця,
400 мл теплої кип’яченої води,
2 ч. л. розчинної кави,
ванілін,
дрібка солі.
Для крему:
800 г гарбуза,
8 ст. л. цукру,
2 яйця,
180 г борошна,
100 г вершкового масла,
пів лимона (цедра+сік),
кориця,
кардамон мелений,
180 г крем-чизу (або солодких ванільних сирків).
Для просочення:
150 мл молока,
3 ст. л. вареного згущеного молока,
2 ч. л. розчинної кави.
ПРИГОТУВАННЯ:
Бісквіт: воду закип’ятити й розвести у ній розчинну каву. Яйця злегка збити виделкою з цукром та ваніліном, додати дрібку солі. Влити олію та розведену у воді каву, збивати вінчиком до розчинення кристалів цукру.
В іншій мисці змішати — борошно, какао, розпушувач.
Просіяти сухі інгредієнти до рідких, з'єднавши разом обидві суміші (тісто має бути не густим).
Деко встелити пергаментом чи силіконовим килимком (у мене стандартне деко від духовки). Вилити тісто й рівномірно його розподілити.
Поставити в нагріту до 180°C духовку на 20-25 хвилин (перевірити готовність шпажкою).
Поки бісквіт ще повністю не охолонув, вирізати у ньому кружальця за допомогою чарки.
(кружальця не викидати, оскільки з них також можна буде зробити цікаві тістечка).
Крем: нарізати гарбуз кубиками й приготувати його на паровій бані.
Потім подрібнити блендером до стану однорідного пюре.
З’єднати його зі всіма інгредієнтами окрім вершкового масла та крем-чизу.
Все перемішати, поставити на маленький вогонь і приготувати заварний крем а-ля курд, постійно помішуючи.
Додати до крему вершкове масло й ретельно перемішати до однорідності.
Накрити плівкою в «контакт», охолодити до кімнатної температури.
Додати крем-чиз, знову ретельно перемішати й поставити крем у холодильник на 20-30 хвилин.
Просочення: в чашці змішати молоко, згущене молоко та розчину каву.
Відправити суміш в мікрохвильовку на декілька хвилин, ретельно перемішати, щоб просочення стало однорідним.
Ретельно просочити карамельно-молочним сиропом бісквіт.
Кружальця, які ми вирізали з бісквіта можна теж занурити у просочення.
Формування: ложкою заповнити ямки в бісквіті кремом.
Зверху сформувати зірочки за допомогою кулінарного мішка.
Прикрасити за бажанням (я посипала серединку лимонними цукатами, поклала по ягідці винограду, оздобила шоколадним топінгом).
Вирізані серединки з бісквіта також щедро обмастити кремом.
Зверху за допомогою кондитерського мішка зробити на тістечках кремові «шапочки».
Прикрасити також за бажанням.
Поставити тістечка в холодильник на годину для просочення.
Ось такий чудовий розріз у тістечок:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: