Гаряча тема:
- Війна
Якщо йдеться про салати з авокадо, в більшості випадків це страва іспанської кухні. Авокадо було культивоване ще стародавніми інками, проте згодом, в колоніальні часи, іспанці привласнили право на вирощування цього фрукта собі. Чому фрукта? Попри своєрідний несолодкий смак, авокадо вважається різновидом груші. Щоправда, її рідко кладуть у пироги, проте щедро додають у салати й холодні закуски з морепродуктами. Салати з сьомгою та авокадо виходять легкими, і разом із тим ситними. Тому не робіть до них жирних заправок і забудьте про майонез. Краще змішуйте йогурт, вершки, сметану, оливкову олію, щедро додавайте зелень, листя салату й прянощі. Як авокадо, так і сьомга добре поєднуються з кисло-солодкими фруктами. Тому неспіле манго тут дуже доречне. Салат яскравий, корисний, а головне — смачний!
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г малосольної сьомги,
1 велике авокадо,
2 томати,
2 варених яйця,
листя салату,
половина манго,
кунжут.
Для заправки:
1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці,
1 ст. л. бальзамічного оцту,
2 ч. л. меду,
3 ст. л. оливкової олії,
прованські трави,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
В чашці з'єднати оливкову олію, сіль, перець, гірчицю, прованські трави, мед і бальзамічний оцет. Збити виделкою до однорідності.
Нарізати півкружальцями томати та варені яйця.
Авокадо почистити від шкірочки, видалити кісточку й нарізати півмісяцем.
Манго почистити від шкірки та кісточки, нарізати соломкою. Сьомгу подрібнити тонкими слайсами.
Викласти на пласку тарілку листя салату, зверху — підготовлені інгредієнти. Полити все заправкою, притрусити підсмаженим кунжутом й одразу ж подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: