ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня, 2019

Телятина на пательні з гострим перцем від шеф-кухаря Артема Блаути

1 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 427

"Страви на пательні також люблять готувати в Грузії, Азербайджані, Болгарії, Марокко та В'єтнамі", - каже кухар. Фото: з архіву Артема Блаути

М’ясо в спеціальній порційній сковорідці подавали ще за стародавніх часів у польських тавернах і колибах.

 

 

Страви на пательні також люблять готувати в Грузії, Азербайджані, Болгарії, Марокко та В'єтнамі. Особливою таку кулінарію робить те, що при подачі відчувається неймовірний аромат та приємне шкварчання свіжоприготовленої їжі. Такий ефект досягається за рахунок пари від розігрітої поверхні сковорідки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

60 г спаржевої квасолі,

80 г броколі,

100  г телятини (внутрішня вирізка),

10 г часнику,

10 г кореня імбиру,

1 болгарський перець,

перець чилі (на смак),

кунжут,

вершкове масло,

олія,

сіль,

соєвий соус.

ПРИГОТУВАННЯ:

Імбир та часник почистити та нарізати дрібними шматочками. Телятину – порційними скибочками. На сковорідку налити олію та покласти пів ложки вершкового масла. Підсмажити на цій суміші шматочки часнику та імбиру. Додати скибочки телятини й смажити до готовності (всередині вона має бути рожевою і соковитою). Потім покласти спаржу та броколі, які попередньо слід ошпарити в окропі. Можна також використовувати й заморожені овочі, але їх треба попередньо розморозити. Додати перець болгарський, нарізаний соломкою. Через декілька хвилин посолити й влити соєвий соус. Продовжувати тушкувати до готовності. Порційну сковорідку прогріти на вогні й перекласти у неї тушковану телятину. Посипати зверху попередньо підсмаженим насінням кунжуту та тонкими кружальцями гіркого перцю. Подавати на сковорідці.

 

 

рецепти від шеф-кухаря, Блаута Артем, Південна брама, телятина на пательні з гострим перцем, шеф-кухар, рецепт від шеф-кухаря

Коментарі:

  Так  Ні, дякую