Гаряча тема:
- Війна
Купити хорошого, свіжого і якісного оселедця в магазині виходить не завжди. Тому пропоную простий вихід: приготувати оселедець з товстолоба в домашніх умовах. Ця прісноводна риба із сімейства коропових ні за смаковими якостями, ні за користю для організму анітрохи не поступається морській. Для маринування «а-ля оселедця» саме товстолобик підходить найкраще. В нього необхідна щільність м'яса та вміст жиру, великі кістки, які легко видаляються. Процес не займе у вас багато часу. Така страва не витратна, а результат порадує всю родину.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тушка товстолобика (1,5-2 кг),
5 ст. л. солі,
3-4 ст. л. оцту,
2 ст. л. цукру,
3-4 ст. л. рафінованої соняшникової олії,
1 л води,
лавровий листок,
перець чорний горошком і духмяний,
гвоздика,
коріандр,
цибулина.
ПРИГОТУВАННЯ:
Рибу випатрати та ретельно помити. Відрізати хвіст, голову й плавці. Великим ножем розділити тушку уздовж по хребту та нарізати м’ясо шматками.
Маринад: в дуже гарячу воду додати сіль, оцет і цукор, ретельно перемішати й закип’ятити. Додати спеції та лавровий листок, трохи охолодити.
У каструлю з рибою вилити маринад і добре перемішати, щоб рідина рівномірно розподілилася. Дати повністю охолонути й відправте на добу в холодильник.
Наступного дня маринад злити. Додати в каструлю з рибою нарізану півкільцями цибулю, полити олією.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед чищенням товстолобика можна натерти його тушку серветкою, рясно змоченою в столовому оцті. Ви здивуєтеся, наскільки легко після цього можна зчистити луску!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: