ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Юшка з білими грибами «Оксамитова»

5 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3923
Ніжна оксамитова консистенція, запаморочливий аромат сушених грибів та хрумкі сухарики створюють справжнє свято в тарілці!
Ніжна оксамитова консистенція, запаморочливий аромат сушених грибів та хрумкі сухарики створюють справжнє свято в тарілці! Фото: автора

Суп – неймовірна смакота: ніжна оксамитова консистенція, запаморочливий аромат сушених грибів та хрумкі сухарики створюють справжнє свято в тарілці!

Натрапила на рецепт абсолютно випадково, а оскільки до лісових грибів нерівно дихаю, одразу ж і зварила. Результат перевершив всі очікування!

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г курятини,

5-6 картоплин,

300 г сушених білих грибів,

кріп (дрібно нарізаний),

100 мл молока,

200 мл вершків,

2 ст. л. борошна,

сіль,

мелений чорний перець,

мускатний горіх,

2-3 зубки часнику,

1 велика цибулина,

сухарики (для подачі).

ПРИГОТУВАННЯ:

Гриби залити окропом і залишити на годину-півтори. Потім воду злити, відкинувши на сито й промити під проточною водою.

Зварити бульйон на курятині. М’ясо дістати, додати гриби і варити 20-30 хвилин. Картоплю нарізати середніми кубиками. Додати в бульйон до грибів.

Цибулю нарізати півкільцями, часник – пластиками. Обсмажити на оливковій олії до золотавого кольору.

Додати в сковорідку борошно й трішки його підрум’янити.

Влити вершки та молоко, перемішати та довести до кипіння.

Відправити засмажку до юшки, повернути в каструлю варене куряче м'ясо, накрити каструлю кришкою і варити 10-15 хвилин.

Посолити суп, поперчити, присмачити дрібкою мускатного горіха та додати подрібнену зелень кропу.

Поки суп варився, підсушити в духовці сухарики (у мене суміш з житнього та зернового хліба на заквасці з різним насіннячком та льоном. Я їх посипала перед підсушуванням паприкою та прованськими травами).

Суп подавати з сухариками.

 

страви з грибами, гриби, суп з грибами, грибна юшка, перші страви, суп, супи, юшка з лісовими грибами, оксамитова грибна юшка, українська кухня, юшка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую