Гаряча тема:
- Війна
Натрапила на рецепт абсолютно випадково, а оскільки до лісових грибів нерівно дихаю, одразу ж і зварила. Результат перевершив всі очікування!
ІНГРЕДІЄНТИ:
300 г курятини,
5-6 картоплин,
300 г сушених білих грибів,
кріп (дрібно нарізаний),
100 мл молока,
200 мл вершків,
2 ст. л. борошна,
сіль,
мелений чорний перець,
мускатний горіх,
2-3 зубки часнику,
1 велика цибулина,
сухарики (для подачі).
ПРИГОТУВАННЯ:
Гриби залити окропом і залишити на годину-півтори. Потім воду злити, відкинувши на сито й промити під проточною водою.
Зварити бульйон на курятині. М’ясо дістати, додати гриби і варити 20-30 хвилин. Картоплю нарізати середніми кубиками. Додати в бульйон до грибів.
Цибулю нарізати півкільцями, часник – пластиками. Обсмажити на оливковій олії до золотавого кольору.
Додати в сковорідку борошно й трішки його підрум’янити.
Влити вершки та молоко, перемішати та довести до кипіння.
Відправити засмажку до юшки, повернути в каструлю варене куряче м'ясо, накрити каструлю кришкою і варити 10-15 хвилин.
Посолити суп, поперчити, присмачити дрібкою мускатного горіха та додати подрібнену зелень кропу.
Поки суп варився, підсушити в духовці сухарики (у мене суміш з житнього та зернового хліба на заквасці з різним насіннячком та льоном. Я їх посипала перед підсушуванням паприкою та прованськими травами).
Суп подавати з сухариками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: