Гаряча тема:
- Війна
В магазинах мідії можна знайти в замороженому вигляді або в консервах з олією. Другий варіант, звісно, привабливіший — продукт вже готовий, його можна і в салат, і на бутерброд. Але мариновані мідії, приготовані в домашніх умовах, дуже сильно відрізняються за смаком від покупних — просто небо і земля! Маринад виходить у міру кисленький, ароматний і абсолютно не забиває, а навпаки, підкреслює смак морепродуктів. І якщо ви дійсно хочете здивувати гостей, приготуйте мідії за цим рецептом! До речі, маринувати в такий спосіб можна і кальмари, і креветки. Морепродукти можна ставити на святковий стіл, виклавши їх у маленьку креманку. А можна приготувати з ними салат, додавши свіжі овочі. Буде дуже смачно! (За рецепт щиро дякую @Іринці Львов).
ІНГРЕДІЄНТИ:
400 г варено-заморожених мідій,
3 зубки часнику,
пів лимона.
Маринад:
4 ст. л. соєвого соусу,
по 1 ч. л. солі й цукру,
1 ст. л. оцту,
2 ст. л. олії,
кілька горошин чорного перцю.
ПРИГОТУВАННЯ:
Всі інгредієнти для маринаду розмішати та закип'ятити.
Покласти в маринад не розморожені мідії. Додати склянку окропу і прокип'ятити одну хвилину.
Додати зубки часнику, розчавлені ножем, але не подрібнені!
Покласти нарізаний тонкими скибочками лимон.
Мідії можна їсти, як тільки охолонуть.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: