ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Січня, 2020

Мідії мариновані по-домашньому

9 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 871
Чудова самостійна пісна закуска або інгредієнт до салатів і закусок.
Чудова самостійна пісна закуска або інгредієнт до салатів і закусок. Фото: автора

Чудова самостійна пісна закуска або інгредієнт до салатів і закусок. Приготувати її в домашніх умовах зовсім нескладно.

В магазинах мідії можна знайти в замороженому вигляді або в консервах з олією. Другий варіант, звісно, привабливіший — продукт вже готовий, його можна і в салат, і на бутерброд. Але мариновані мідії, приготовані в домашніх умовах, дуже сильно відрізняються за смаком від покупних — просто небо і земля! Маринад виходить у міру кисленький, ароматний і абсолютно не забиває, а навпаки, підкреслює смак морепродуктів. І якщо ви дійсно хочете здивувати гостей, приготуйте мідії за цим рецептом! До речі, маринувати в такий спосіб можна і кальмари, і креветки. Морепродукти можна ставити на святковий стіл, виклавши їх у маленьку креманку. А можна приготувати з ними салат, додавши свіжі овочі. Буде дуже смачно! (За рецепт щиро дякую @Іринці Львов).

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г варено-заморожених мідій,

3 зубки часнику,

пів лимона.

Маринад:

4 ст. л. соєвого соусу,

по 1 ч. л. солі й цукру,

1 ст. л. оцту,

2 ст. л. олії,

кілька горошин чорного перцю.

ПРИГОТУВАННЯ:

Всі інгредієнти для маринаду розмішати та закип'ятити.

Покласти в маринад не розморожені мідії. Додати склянку окропу і прокип'ятити одну хвилину.

Додати зубки часнику, розчавлені ножем, але не подрібнені!

Покласти нарізаний тонкими скибочками лимон.

Мідії можна їсти, як тільки охолонуть.

морепродукти, мідії, риба та морепродукти, мідії, мідії мариновані по-домашньому, закуска, закуски, піст, пісні страви, постимо смачно, страви для посту

Коментарі:

  Так  Ні, дякую