ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булочки-поповери з корично-карамельним кремом

10 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1601
Американські поповери помітно збільшується в розмірах при випіканні.
Американські поповери помітно збільшується в розмірах при випіканні. Фото: автора

Ця смачна й досить ситна випічка традиційно подається до сніданку або ланчу.

Американські поповери помітно збільшується в розмірах при випіканні. Ці булочки можна брати на роботу або давати з собою дитині в школу. Випікають їх із млинцевого рідкого тіста. За рахунок цього вони набувають характерної пористої структури. Тому їх готують як порожніми, так і з начинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

3 яйця,

100 г пшеничного борошна,

50 г кукурудзяного борошна,

250 мл молока,

0,5 ч. л. солі.

Для крему:

300 мл вершків (33%),

100 г вареного згущеного молока,

мелена кориця (на свій смак).

Для оздоблення:

мелені волоські горіхи.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця збити міксером із сіллю (маса повинна збільшитися в тричі).

Змішати обидва види борошна.

Просіяти суміш до яєчної маси, перемішати вінчиком. Порціями вливати молоко, щоразу перемішуючи до однорідності, щоб уникнути утворення грудочок (тісто виходить дуже рідке, як на млинці!).

Розлити у формочки для мафінів (тісто має доходити лише до половини форм, оскільки воно дуже сильно підніметься, майже втричі!). Якщо вони силіконові, то нічим змащувати не потрібно. Поповери чудово виймаються. Якщо ж формочки металеві, то варто вкласти у них промаслений папір. Духовку розігріти до 220-230°С і поставити форму на 15 хвилин, потім температуру знизити до 180°С та випікати ще 15 хвилин (дверцята духовки відчиняти НЕ МОЖНА! – булочки «осядуть»).

Дати поповерам повністю охолонути.

Приготувати крем: до вершків додати згущене молоко та корицю.

Збити на великих обертах міксера до стійких піків.

За допомогою кондитерського мішка начинити булочки кремом. Притрусити зверху меленими волоськими горіхами.

Начинені булочки поставити на 2-3 години в холодильник.

булочки, американські булочки, поповери, американська кухня, солодка випічка, поповери з корично-карамельним кремом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую