ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Як засолити червону рибу на Новий рік?

16 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 18846
Якщо правильно засолити червону рибу в домашніх умовах, то вона вийде не гіршою, ніж фінська або норвезька.
Якщо правильно засолити червону рибу в домашніх умовах, то вона вийде не гіршою, ніж фінська або норвезька. Фото: автора

Малосольна, ніжна, ароматна й пікантна рибка може бути чудовою закускою, начинкою або самостійною стравою на святковому столі.

Малосольна червона риба, яка тане в роті, — ніжний і корисний делікатес. Якщо правильно приготувати її в домашніх умовах, то вона вийде не гіршою, ніж фінська або норвезька. Перевага домашнього засолювання полягає передусім в економії, адже шматок сирої риби обійдеться значно дешевше, ніж солоної. До того ж, у домашньому делікатесі немає консервантів і барвників, а кількість солі можна коригувати (найчастіше магазинна риба занадто пересолена). І найголовніше — засолювання дозволяє замаскувати несвіжу рибу, чим і користуються деякі виробники.

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 1 кг червоної риби:

1 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі грубого помелу,

пів лимона,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Солити в домашніх умовах можна будь-яку червону рибу: сьомгу, форель, кету, горбушу... Її передусім потрібно повністю розморозити та підсушити серветками. Після цього можна починати готувати. Сіль слід брати грубого помелу. Рибу можна солити у вигляді стейків, філе на шкірі, філе без шкіри, порційних шматочків.

Підготовлений продукт слід посипати сумішшю солі й цукру, поперчити на смак, додати сік половинки лимона.

Покласти в ємність із кришкою або в миску з плівкою. Риба дасть сік, в якому їй і належить солитися — 1-2 дні (чим дрібніші шматочки, тим менше часу для засолювання знадобиться). За бажанням можна додати кріп, лавровий листок, цедру лимона, коріандр або інші приправи. Дехто змащує рибу рафінованою олією.

Скільки солити червону рибу? Якщо ви хочете пришвидшити процес, то наріжте рибу порційними шматочками. Слабосолоною вона стане всього за 8-10 годин.

Проте краще потримати її в маринаді мінімум добу. Щоб зупинити процес засолювання, потрібно злити сік, який утворився в ємності.

домашній оселедець, червона риба, порадник, риба та морепродукти, сьомга, форель, як солити червону рибу, оселедець, малосольна сьомга, закуска, закуски

Коментарі:

  Так  Ні, дякую