ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Горіхове печиво до Дня Миколая «Олень Рудольф»

17 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1873
Таке оздоблення печива — чудова ідея не лише до Дня Миколая, але й для Нового року та Різдва.
Таке оздоблення печива — чудова ідея не лише до Дня Миколая, але й для Нового року та Різдва. Фото: автора

Смачні, ароматні, хрусткі смаколики, які дуже цікаво готувати. Особливо процес оздоблення печива сподобається маленьким гурманяткам.

Це печиво дуже просте в приготуванні. Воно подобається дорослим, а дітки від нього взагалі в повному захваті. Таке оздоблення — чудова ідея не лише до Дня Миколая, але й для Нового року та Різдва. Готуйте із задоволенням! Тіште своїх рідних і близьких! Всім щасливих прийдешніх свят!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

200 г вершкового масла (розм'якшеного),

150 г цукру,

2 яєчних жовтки,

ванілін,

дрібка солі,

1 ст. л. лимонного соку,

200 г горіхового борошна (у мене мелені волоські горіхи),

1-2 ст. л. крохмалю,

мигдалева есенція (за бажанням),

180 г борошна,

1 ч. л. розпушувача,

Для декору:

50 г темного шоколаду,

1 ст. л. вершкового масла,

драже в кольоровій глазурі (на кшталт «М&М’s»).

ПРИГОТУВАННЯ:

Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном. Додати по одному жовтки кімнатної температури, щоразу добре збиваючи. Горіхи підсмажити на сухій сковорідці та перемолоти у млинку разом із крохмалем. Додати горіхове борошно до масляно-жовткової маси, капнути за бажанням декілька крапель мигдалевої есенції, додати лимонний сік та ретельно збити суміш міксером.

Всипати просіяне з розпушувачем борошно та замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку, надати пласкої форми та відправити в холодильник на годину (таке тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати його в холодильнику кілька днів).

Охолоджене тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати на підпиленій борошном поверхні (завтовшки 5-7 мм). Вирізати кола діаметром 6 см.

Духовку розігріти до 180ºС. Випікати 7-10 хвилин до легкого золотавого кольору аряче печиво м'яке, після охолодження стає щільним і крихким).

Для декору розтопити шоколад із маслом на водяній бані. Перекласти суміш в канцелярський файл та намалювати нею ріжки й очки. На краплю шоколаду приклеїти носик із драже.

Дати шоколаду повністю застигнути.

(Мені захотілося до компанії для Рудольфів зробити ще декілька смайликів):

Подати до столу або спакувати в герметичні коробки. Зберігати в прохолодному місці.

печиво, солодка випічка, горіхове печиво, печиво до дня миколая, печиво олень рудольф, день святого миколая, різдвяне печиво, новорічне печиво

Коментарі:

  Так  Ні, дякую