Гаряча тема:
- Війна
Це печиво дуже просте в приготуванні. Воно подобається дорослим, а дітки від нього взагалі в повному захваті. Таке оздоблення — чудова ідея не лише до Дня Миколая, але й для Нового року та Різдва. Готуйте із задоволенням! Тіште своїх рідних і близьких! Всім щасливих прийдешніх свят!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
200 г вершкового масла (розм'якшеного),
150 г цукру,
2 яєчних жовтки,
ванілін,
дрібка солі,
1 ст. л. лимонного соку,
200 г горіхового борошна (у мене мелені волоські горіхи),
1-2 ст. л. крохмалю,
мигдалева есенція (за бажанням),
180 г борошна,
1 ч. л. розпушувача,
Для декору:
50 г темного шоколаду,
1 ст. л. вершкового масла,
драже в кольоровій глазурі (на кшталт «М&М’s»).
ПРИГОТУВАННЯ:
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном. Додати по одному жовтки кімнатної температури, щоразу добре збиваючи. Горіхи підсмажити на сухій сковорідці та перемолоти у млинку разом із крохмалем. Додати горіхове борошно до масляно-жовткової маси, капнути за бажанням декілька крапель мигдалевої есенції, додати лимонний сік та ретельно збити суміш міксером.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно та замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку, надати пласкої форми та відправити в холодильник на годину (таке тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати його в холодильнику кілька днів).
Охолоджене тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати на підпиленій борошном поверхні (завтовшки 5-7 мм). Вирізати кола діаметром 6 см.
Духовку розігріти до 180ºС. Випікати 7-10 хвилин до легкого золотавого кольору (гаряче печиво м'яке, після охолодження стає щільним і крихким).
Для декору розтопити шоколад із маслом на водяній бані. Перекласти суміш в канцелярський файл та намалювати нею ріжки й очки. На краплю шоколаду приклеїти носик із драже.
Дати шоколаду повністю застигнути.
(Мені захотілося до компанії для Рудольфів зробити ще декілька смайликів):
Подати до столу або спакувати в герметичні коробки. Зберігати в прохолодному місці.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: