ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадний торт «Бій курантів» з вишневою начинкою

25 Грудня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5500
Вишнева начинка та сирно-вершковий крем просто створені для бісквіту «шоколад на окропі»!
Вишнева начинка та сирно-вершковий крем просто створені для бісквіту «шоколад на окропі»! Фото: автора

За основу в рецепті – вологий та пористий бісквіт «шоколад на окропі», який встигли оцінити та щиро полюбили безліч господинь.

 Процес приготування дуже простий: досить окремо змішати рідкі й сухі інгредієнти, потім з'єднати їх разом, заварити окропом і можна випікати. Бісквіт виходить дуже шоколадним, високим, пухким, вологим і водночас неймовірно ніжним. У будні його навіть кремом можна не перемащувати, адже він і так пречудово смакує. Але для урочистих святкових заходів на кшталт Нового року варто постаратися та зробити красивий торт. Тим більше, що і вишнева начинка, і сирно-вершковий крем просто створені для «шоколаду на окропі»!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Бісквіт:

350 г борошна,

300 г цукру,

2 яйця,

250 мл молока,

250 мл окропу,

10 г розпушувача,

10 г соди (не гасити!),

40 г какао,

100 мл олії,

ванілін,

дрібка солі.

Вишнева начинка:

500 г вишні (у мене заморожена),

100 г цукру,

100 мл вишневого соку, який утворився при розморожуванні,

1 ст. л. картопляного крохмалю,

2-3 ст. л. мигдального лікеру (або якого-небудь іншого ароматного алкоголю).

Крем:

100 г вершкового масла,

150 г цукрової пудри,

350 мл жирних вершків,

200 г крем-сиру (можна замінити на солодкі ванільні сирки),

ванілін.

Шоколадна глазур:

120 г чорного шоколаду,

50 г вершкового масла,

30 мл вершків.

Форма – роз’ємна, діаметром 28 см.

ПРИГОТУВАННЯ:

Бісквіт: з'єднати сухі компоненти: просіяти борошно, какао, розпушувач і соду. Ретельно перемішати.

У другу ємність вибити яйця, додати ванілін, дрібку солі та цукор. Міксером збити суміш на міцну піну. Тонкою цівкою влити олію, не припиняючи збивати.

Всипати половину сухої суміші та влити половину молока. Ретельно збити та додати залишки сухої суміші й молоко, яке залишилося. Ще раз збити тісто до однорідності. Наостанок влити окріп й швидко перемішати ручним вінчиком (тісто виходить досить рідким, проте нехай вас це не бентежить, таким воно й повинно бути).

Вилити тісто у форму, встелену пергаментом (я нічим не змащую, коли випікаю бісквіт – так він виходить високим і «росте» рівномірно, без горезвісної «шапочки» посередині).

Випікати при 180°С протягом 40-45 хвилин (режим «верх-низ»). Вийняти бісквіт на решітку й дати йому повністю охолонути. Лише після цього розрізаємо на три коржі.

Вишнева начинка: розморозити вишні та покласти їх у сотейник із товстим дном. Додати цукор та мигдальний лікер і поставити на плиту на маленький вогонь.

Змішати крохмаль із вишневим соком, який утворився при розморожуванні ягід.

Коли цукор розчиниться, влити цю крохмальну суміш у сотейник. Варити при постійному помішуванні до згущування.

Накрити начинку «в контакт» харчовою плівкою та залишити так до охолодження.

Крем: масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою.

Окремо збити холодні вершки з ваніліном. Додати до вершків крем-сир та знову все збити міксером. 

У три підходи ввести вершково-сирний крем у масляний, щоразу ретельно змішуючи все міксером.

Перекласти крем в кондитерський мішок з широкою фігурною насадкою.

Формування: на корж видавити крем, рухаючись по спіралі так, щоб між кремовими смужками залишався невеликий проміжок. У нього за допомогою чайної ложки розподілити вишневу начинку.

Покласти зверху другий корж та знову розподілити начинку й крем. Зверху розташувати третій корж і змастити його кремом. Боки торта теж вкрити кремом.

Крем, що залишився, розподілити по колу, використовуючи фігурну насадку (у вас має вийти такий собі «парканчик» з крему навколо торта). Посипати центр торту кокосовою стружкою, залишаючи по колу вільний простір. Прибирати у холодильник на 60 хвилин (крем повинен схопитися та добре охолонути).

Шоколадна глазур: у сотейнику на невеликому вогні розтопити всі складові, постійно помішуючи, до однорідності.

Дати глазурі трохи охолонути, перекласти її в кулінарний файл та зробити на кінчику маленьку дірочку. Намалювати на торті циферблат годинника – цифри та дві стрілочки (вони мають вказувати, що за декілька хвилин настає Новий рік). Полити по колу шоколадом та прикрасити в'яленою журавлиною. 

Поставити торт знову в холодильник, краще на ніч.

 

 

 

 

шоколад на окропі, торти, торт, новорічні торти, шоколадний торт, торт бій курантів, новорічне меню, новорічні рецепти, шоколадний торт з вишневою начинкою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую