Гаряча тема:
- Війна
Тортик виходить смачним, вершковим і просоченим. Готувати його неймовірно просто та швидко, а на святковому різдвяному столі він виглядає дуже ефектно!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для коржів:
500 г готового листкового бездріжджового тіста.
Для крему:
40 г кукурудзяного крохмалю,
500 мл молока,
200 г цукру,
2 яйця,
ванілін,
100 г вершкового масла,
200 г чорного шоколаду,
ванілін,
200 мл згущеного молока.
ПРИГОТУВАННЯ:
Коржі: тісто злегка розморозити (не розкачачувати!) й нарізати тонкими смужками завтовшки не більше 1 см (це дуже зручно робити круглим ножем для піци).
Викласти смужки на деко, встелене пергаментом або силіконовим килимком.
Випікати до золотавого кольору при 180ºС протягом 15-20 хвилин (у мене вийшло два дека).
Готові палички скласти на тацю та залишити до повного охолодження.
Крем: 300 мл молока закип’ятити з ваніліном. У 200 мл молока, яке залишилися, всипати всі сухі інгредієнти, додати яйця і збити все вінчиком. Тонкою цівкою ввести цю суміш у кипляче молоко, при постійному помішуванні. Варити на повільному вогні до загустіння, не забуваючи весь час мішати вінчиком, аби уникнути утворення грудочок. Зняти заварний крем з вогню, додати чорний шоколад, накрити кришкою.
Через декілька хвилин ретельно перемішати, щоб всі шоколадні шматочки повністю розтопилися та з’єдналися з основною масою. Накрити крем харчовою плівкою «в контакт» і залишити до охолодження.
Вершкове масло кімнатної температури ретельно збити за допомогою міксера.
Додати згущене молоко та продовжувати збивати до однорідності. В масляний крем по декілька ложок додавати заварний, щоразу ретельно збиваючи суміш міксером.
Готовий крем поставити на 20-30 хвилин у холодильник.
Формування: поверхню встелити декількома шарами харчової плівки. Спочатку розмастити по центру декілька ложок крему.
Потім шарами викладати смужки тіста.
Щоразу рясно змащувати кремом (залишити трішки крему для прикрашання).
Загорнути тортик у плівку на кшталт цукерки, надаючи йому форму округлого «поліна».
Покласти в холодильник на ніч. Зранку харчову плівку зняти, підрівняти краї, відрізавши зайве. Прикрасити торт кремом на свій смак. Можна оздобити кольоровою цукровою посипкою (вийде щось на зразок конфеті).
Ще один варіант — залишити декілька спечених смужок, подробити їх на крихту й притрусити зверху тортик (класичне оздоблення «Наполеону»).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ:
*Щоб тортик був просоченим, дуже важливо порізати тісто вузенькими смужками, інакше вони хрумтітимуть всередині.
*Якщо сформувати рівне поліно у вас на початковому етапі не вийде (одразу скажу, що в мене із цим проблем не було), то потрібно дати тортику деякий час полежати у плівці й просочитися. Потім вирівняти форму та прибрати в холодильник.
*Обов'язково стежте за тим, щоб крем розподілився рівномірно. Інакше розріз буде негарний і матимете непросочені ділянки торту. Якщо викладати все шарами та не шкодувати крему, то цього легко уникнути.
При нарізанні торт не розвалюється й чудово зберігає форму:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: