ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинячі реберця в кавовому соусі Барбекю

5 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2776
Кава взагалі не відчувається, дивовижним чином з’являється легкий післясмак димка.
Кава взагалі не відчувається, дивовижним чином з’являється легкий післясмак димка. Фото: автора

Ця страва стане справжньою родзинкою різдвяного столу!

Взагалі не очікувала, що вийде так смачно – смак взагалі не описати словами! Схоже на шашлик, тільки ще смачніше, цікавіше, яскравіше! Чоловік просив готувати ребра тепер тільки так і ніяк інакше. Кава взагалі не відчувається, дивовижним чином з’являється легкий післясмак димка. Ці реберця якийсь справжній смаковий екстаз!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг свинячих ребер,

сіль,

мелений чорний перець,

1 ст. л. оливкової олії,

2-3 зубки часнику,

120 мл міцного еспресо (несолодкого),

30 мл бальзамічного оцту,

200 г кетчупу,

150 г меду,

60 мл соєвого соусу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Ребра нарізати порційно, приправити сіллю і перцем.

Соус-маринад: нагріти в сотейнику олію, додати часник. Готувати 2-3 хвилини до золотавого кольору. Влити каву, додати кетчуп, оцет, мед, соєвий соус. Перемішати до однорідного пастоподібного стану. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, помішуючи, 10 хвилин.

Залити соусом ребра, перемішати й залишити маринуватися на 2-3 години.

Викласти ребра разом із маринадом у керамічну чи скляну форму для запікання. Закрити зверху фольгою.

Запікати ребра в духовці 2 години при 160°С. Потім прибрати фольгу з форми й запікати під грилем ще 10-15 хвилин.

Подавати ребра з соусом.

ребра, реберця, м`ясо та субпродукти, свинячі ребра, свинячі реберця в кавовому соусі барбекю, ребра в каві, м`ясо, свинина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую