Гаряча тема:
- Війна
Взагалі не очікувала, що вийде так смачно – смак взагалі не описати словами! Схоже на шашлик, тільки ще смачніше, цікавіше, яскравіше! Чоловік просив готувати ребра тепер тільки так і ніяк інакше. Кава взагалі не відчувається, дивовижним чином з’являється легкий післясмак димка. Ці реберця якийсь справжній смаковий екстаз!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг свинячих ребер,
сіль,
мелений чорний перець,
1 ст. л. оливкової олії,
2-3 зубки часнику,
120 мл міцного еспресо (несолодкого),
30 мл бальзамічного оцту,
200 г кетчупу,
150 г меду,
60 мл соєвого соусу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Ребра нарізати порційно, приправити сіллю і перцем.
Соус-маринад: нагріти в сотейнику олію, додати часник. Готувати 2-3 хвилини до золотавого кольору. Влити каву, додати кетчуп, оцет, мед, соєвий соус. Перемішати до однорідного пастоподібного стану. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати, помішуючи, 10 хвилин.
Залити соусом ребра, перемішати й залишити маринуватися на 2-3 години.
Викласти ребра разом із маринадом у керамічну чи скляну форму для запікання. Закрити зверху фольгою.
Запікати ребра в духовці 2 години при 160°С. Потім прибрати фольгу з форми й запікати під грилем ще 10-15 хвилин.
Подавати ребра з соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: