Гаряча тема:
- Війна
Знаю, що морквою по-корейськи нині вже нікого не здивуєш, але, можливо, мій рецепт та поради комусь сподобаються та стануть у пригоді. Готую цю популярну морквяну закуску в такий спосіб вже понад три роки й особисто мені здається, що ця варіація найсмачніша. Така морква по-корейськи подобається всім без виключення й зникає зі столу буквально в одну мить.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг моркви (чищеної та пропущеної крізь спеціальну шатківницю),
1 ст. л. солі,
0,5 ст. л. цукру,
1 ч. л. соєвого соусу,
червоний мелений перець (за смаком),
7-8 зубків часнику,
100 мл рафінованої олії,
1 ст. л. 70%-го оцту,
1 ст. л. коріандру,
0,5 ч. л. чорного меленого перцю.
ПРИГОТУВАННЯ:
Моркву почистити й натерти на «корейській» тертці. Посолити, трішки пом’яти руками та залишити на 1-2 години (сік бажано не зливати!). В серединку тертої моркви покласти цукор, чорний перець, вичавлений часник, соєвий соус, коріандр, червоний мелений перець і оцет. Потім зверху на спеції та соуси потрібно вилити добре розігріту олію (все це шипітиме й неймовірно пахнутиме). Акуратно, але ретельно перемішати. Дати готовому салату трохи постояти. Можна додати смажений кунжут, кріп.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: моркву можна розкласти по пакетах і заморозити, щоб її потім можна було покласти в інші салати. До прикладу, до фунчози з морквою, баклажанів, хе. Розморожувати закуску дуже просто. Для цього її слід залишити на кухонному столі. Це дуже зручно, оскільки не потрібно буде готувати додатковий інгредієнт для інших салатів. Соком від моркви по-корейськи маринують м'ясо на шашлик, адже в ньому вже є весь букет спецій. Також ним можна заправляти салати: баклажан-хе, хе з м'яса тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: