ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Квітня, 2020

Морква по-корейськи «Фірмова»

9 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1185
Морква виходить ароматною, дуже соковитою, солодко-гостренькою, в міру хрусткою.
Морква виходить ароматною, дуже соковитою, солодко-гостренькою, в міру хрусткою. Фото: автора

Ароматна, дуже соковита, солодко-гостренька, в міру хрустка.

Знаю, що морквою по-корейськи нині вже нікого не здивуєш, але, можливо, мій рецепт та поради комусь сподобаються та стануть у пригоді. Готую цю популярну морквяну закуску в такий спосіб вже понад три роки й особисто мені здається, що ця варіація найсмачніша. Така морква по-корейськи подобається всім без виключення й зникає зі столу буквально в одну мить.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг моркви (чищеної та пропущеної крізь спеціальну шатківницю),

1 ст. л. солі,

0,5 ст. л. цукру,

1 ч. л. соєвого соусу,

червоний мелений перець (за смаком),

7-8 зубків часнику,

100 мл рафінованої олії,

1 ст. л. 70%-го оцту,

1 ст. л. коріандру,

0,5 ч. л. чорного меленого перцю.

ПРИГОТУВАННЯ:

Моркву почистити й натерти на «корейській» тертці. Посолити, трішки пом’яти руками та залишити на 1-2 години (сік бажано не зливати!). В серединку тертої моркви покласти цукор, чорний перець, вичавлений часник, соєвий соус, коріандр, червоний мелений перець і оцет. Потім зверху на спеції та соуси потрібно вилити добре розігріту олію се це шипітиме й неймовірно пахнутиме). Акуратно, але ретельно перемішати. Дати готовому салату трохи постояти. Можна додати смажений кунжут, кріп.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: моркву можна розкласти по пакетах і заморозити, щоб її потім можна було покласти в інші салати. До прикладу, до фунчози з морквою, баклажанів, хе. Розморожувати закуску дуже просто. Для цього її слід залишити на кухонному столі. Це дуже зручно, оскільки не потрібно буде готувати додатковий інгредієнт для інших салатів. Соком від моркви по-корейськи маринують м'ясо на шашлик, адже в ньому вже є весь букет спецій. Також ним можна заправляти салати: баклажан-хе, хе з м'яса тощо.

корейська морква, морква по-корейськи, закуски, морква по-корейськи фірмова, салат, салати, салати без майонезу, корейська кухня, морква, закуска

Коментарі:

  Так  Ні, дякую