ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Січня, 2020

Як правильно варити рис для суші?

10 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 432
Якщо приготувати рис за всіма правилами – це вже половина успіху!
Якщо приготувати рис за всіма правилами – це вже половина успіху! Фото: автора

Найголовнішим інгредієнтом в суші та ролах я вважаю рис! Якщо приготувати його за всіма правилами – це вже половина успіху!

До вибору та варіння рису слід підійти відповідально, адже від цього інгредієнта залежатиме не лише смак ваших суші, але й те, наскільки щільними вийдуть рулетики та чи триматиметься всередині начинка. Рис для ролів повинен бути круглозернистий, адже саме такий сорт має потрібну клейкість.

ІНГРЕДІЄНТИ:
На 500 г рису для суші:

6 ст. л. рисового оцту,

3,5 ст. л. цукру,

1,5 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:
Рис ретельно пром
ити до чистої води, потім залити водою і залишити максимум на годину. Крупи можна брати стільки, скільки вам завгодно, головне дотриматися пропорції рису й води: 1:1-1:1,2. При цьому варити зерна слід у тій воді, в якій вони замочувалися. Перекласти рис в каструлю, накрити кришкою і варити на середньому вогні доти, доки вода не википить (близько 15-20 хвилин). Потім прибирати каструлю з вогню і знову ж НЕ піднімаючи кришки, дати постояти 20 хвилин. Перекласти рис у дерев'яний, скляний або порцеляновий посуд. Полити рівномірно заправкою з рисового оцту, цукру та солі (я нагріваю її на вогні).

Помішувати дерев'яною лопаткою доти, доки не переконаєтеся, що заправка потрапила на всі зернятка. Рис для суші готовий!

Тепер тільки залишилося накрити його рушником, оскільки під час приготування суші він повинен бути не гарячим і не холодним, а теплим!



японська кухня, роли, суші, рис, рис для суші, правильний рис для суші, порадник, крупи та страви з борошна, готуємо рис для суші

Коментарі:

  Так  Ні, дякую