ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кус-кус з овочами

11 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 17014
Кус-кус - це без перебільшення «безпрограшний» інгредієнт, який пречудово смакуватиме в поєднанні з будь-якими складовими.
Кус-кус - це без перебільшення «безпрограшний» інгредієнт, який пречудово смакуватиме в поєднанні з будь-якими складовими. Фото: автора

Подавати як гарнір, або як самостійну страву.

Відкрила для себе кус-кус близько двох років тому і з кожним разом закохуюся в цю крупу все більше та міцніше. Ще й сім’ю на неї «підсадила»:) Це без перебільшення «безпрограшний» інгредієнт, який пречудово смакуватиме в поєднанні з будь-якими складовими. Страви з кус-кусу завжди виходять дуже ніжними, оригінальними та неймовірно смачними! Готувати його простіше простого. Найневибагливіший варіант – залити крупу окропом та настояти під кришкою протягом 5 хвилин. Проте, якщо поєднати її з грибами, ковбасками чи овочами, то смачнішої вечері годі й шукати!

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г кус-кусу,

1 маленький корінь селери,

1 велика морквина,

1 цибулина,

100-150 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),

по 100 г зеленого горошку та кукурудзи (у мене заморожені, але можна й консервовані),

оливкова олія,

сіль,

дрібка цукру,

суміш перців мелена,

карі,

куркума.

ПРИГОТУВАННЯ:

Спаржеву квасолю закинути в окріп (не розморожувати!), дати закипіти, проварити 3 хвилини й одразу ж відкинути на сито та облити холодною водою.

Горошок та кукурудзу розморозити.

Селеру нарізати не надто маленькими кубиками й обсмажити на оливковій олії до м’якості.

Покласти нарізані довільно цибулю та моркву. Смажити все разом 2-3 хвилини, періодично помішуючи.

Додати в сковорідку підготовлені горошок, кукурудзу та спаржеву квасолю. Все посолити, поперчити, присмачити цукром та спеціями, ретельно перемішати. Тушкувати овочі 3-5 хвилин.

Всипати кус-кус і готувати хвилину-дві, постійно помішуючи (всі крупинки мають просочитися олією та соком від овочів).

Влити приблизно склянку гарячої води, довести до кипіння й зменшити вогонь до мінімуму.

Накрити кришкою та готувати страву доти, доки кус-кус не вбере в себе всю рідину.

 Подавати страву гарячою в глибоких піалах.

кускус, крупи та страви з борошна, піст, пісні страви, постимо смачно, кус-кус, кус-кус з овочами, модні крупи, туніська кухня, східна кухня, кухня Сходу, арабська кухня, крупи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую