Гаряча тема:
- Війна
Відкрила для себе кус-кус близько двох років тому і з кожним разом закохуюся в цю крупу все більше та міцніше. Ще й сім’ю на неї «підсадила»:) Це без перебільшення «безпрограшний» інгредієнт, який пречудово смакуватиме в поєднанні з будь-якими складовими. Страви з кус-кусу завжди виходять дуже ніжними, оригінальними та неймовірно смачними! Готувати його простіше простого. Найневибагливіший варіант – залити крупу окропом та настояти під кришкою протягом 5 хвилин. Проте, якщо поєднати її з грибами, ковбасками чи овочами, то смачнішої вечері годі й шукати!
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г кус-кусу,
1 маленький корінь селери,
1 велика морквина,
1 цибулина,
100-150 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),
по 100 г зеленого горошку та кукурудзи (у мене заморожені, але можна й консервовані),
оливкова олія,
сіль,
дрібка цукру,
суміш перців мелена,
карі,
куркума.
ПРИГОТУВАННЯ:
Спаржеву квасолю закинути в окріп (не розморожувати!), дати закипіти, проварити 3 хвилини й одразу ж відкинути на сито та облити холодною водою.
Горошок та кукурудзу розморозити.
Селеру нарізати не надто маленькими кубиками й обсмажити на оливковій олії до м’якості.
Покласти нарізані довільно цибулю та моркву. Смажити все разом 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
Додати в сковорідку підготовлені горошок, кукурудзу та спаржеву квасолю. Все посолити, поперчити, присмачити цукром та спеціями, ретельно перемішати. Тушкувати овочі 3-5 хвилин.
Всипати кус-кус і готувати хвилину-дві, постійно помішуючи (всі крупинки мають просочитися олією та соком від овочів).
Влити приблизно склянку гарячої води, довести до кипіння й зменшити вогонь до мінімуму.
Накрити кришкою та готувати страву доти, доки кус-кус не вбере в себе всю рідину.
Подавати страву гарячою в глибоких піалах.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: