ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Начинка із замороженої вишні для пиріжків та пирогів

12 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 36991
Такою вишневою начинкою дуже зручно прошаровувати коржі на торт перед нанесенням крему.
Такою вишневою начинкою дуже зручно прошаровувати коржі на торт перед нанесенням крему. Фото: автора

У неї досить густа консистенція, тому вона ідеальна для будь-якої випічки.

Якими ж смачними виходять торти, тістечка, пироги й пиріжки з ароматною соковитою вишневою начинкою! Готують ягоду для цього по-різному. Пропоную свій варіант начинки із замороженої вишні. Зробити її легко та швидко, а виходить чудова заготовка для десертів, із легкою кислинкою й ароматом кориці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г вишні (у мене заморожена),

200 г цукру,

100 мл вишневого соку, який утворився при розморожуванні,

1 ст. л. картопляного крохмалю,

2-3 ст. л. мигдального лікеру (або якого-небудь іншого ароматного алкоголю),

мелена кориця.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розморозити вишню та покласти її в сотейник із товстим дном. Додати цукор та мигдальний лікер, поставити на плиту на маленький вогонь.

Змішати крохмаль із вишневим соком, який утворився при розморожуванні ягід (у мене його було досить багато).

Коли цукор розчиниться повністю й перетвориться на сироп, влити крохмальну суміш у сотейник. Додати корицю, перемішати. Варити на мінімальному вогні при постійному помішуванні до згущування (суміш має бути як густий кисіль).

Накрити начинку «в контакт» харчовою плівкою та залишити так до охолодження. Потім використовувати за призначенням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: найпростіше – це купити листкове тісто й приготувати з нього та начинки смачні круасани чи багатошарові тістечка. Форма – на ваш розсуд. Не менш смачними будуть пиріжки і з дріжджового тіста. А ще такою вишневою начинкою дуже зручно прошаровувати коржі на торт перед нанесенням крему. Навіть просочувати бісквіт відпадає потреба!

десерт, ягідний соус, десерти, начинка, вишнева начинка, начинка для пиріжків, начинка із заморожених вишень, вишні, вишня, пироги з вишнями

Коментарі:

  Так  Ні, дякую