Гаряча тема:
- Війна
Готувала з медом та гірчицею стейки сьомги. Тоді мені здалося, що смачнішої та ніжнішої рибки я не їла ніколи! Але нещодавно спробувала використати улюблений маринад для хребтів лосося і неабияк здивувалася, що і такий бюджетний варіант смакує пречудово. Всі смаки збалансовані та гарно працюють у тандемі. Риба виходить дуже цікавою. Головне, щоб на хребетиках були щедрі шматочки м’ясця (переконайтеся в цьому, коли робитимете закупи!). Всім рекомендую приготувати цю страву, і сама робитиму її ще не раз!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г хребтів лосося,
1 ст. л. ніжної солодкуватої гірчиці (у мене моя улюблена з апельсиновим смаком німецького виробництва, але згодиться і «Діжонська» чи «Американська»),
2 ст. л. меду (якщо загустий, то краще розтопити),
пів лимона,
2 ст. л. соєвого соусу,
сіль,
чорний мелений перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Хребти лосося помити, обсушити й нарізати порційними шматками. З лимона вичавити 2 ч. л. соку, решту нарізати шматочками чи кружальцями. Додати до риби гірчицю, мед, сік лимона, соєвий соус, перець та сіль.
Щедро змастити підготовлені хребти маринадом, залишити на 15-25 хвилин маринуватися. Потім викласти рибку в форму для запікання, зверху покласти шматочки лимона.
Накрити форму щільно фольгою, відправити її в духовку й запікати при 190°С приблизно 15 хвилин. Потім фольгу зняти й готувати ще 10 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: