ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Січня, 2020

Мариновані печериці «П’ятихвилинка»

16 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 580
Це найшвидший спосіб маринування печериць у домашніх умовах!
Це найшвидший спосіб маринування печериць у домашніх умовах! Фото: автора

Це найшвидший спосіб маринування грибів у домашніх умовах!

І дуже смачний. Грибочки залишаються хрусткими. Їсти можна вже після повного охолодження! Часто готую таку закуску на природу до шашлику.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свіжих печериць,

2 ч. л. солі,

2 ч. л. цукру,

3 лаврових листки,

6 зубків часнику,

перець духмяний і горошком,

4 ст. л. оцту,

10 ст. л. оливкової олії,

10 ст. л. води.

ПРИГОТУВАННЯ:

Гриби добре помити. Великі розрізати навпіл. Скласти в каструлю. Маленькі залишити цілими.

Приготувати маринад: змішати в мисці воду, оцет, олію, сіль, цукор, перець і лаврове листя. Часник нарізати пластинками й додати до маринаду.

Вилити маринад на гриби й поставити на вогонь е лякайтеся, що маринаду буде мало, гриби дадуть сік!).

Коли маринад закипить, зменшити вогонь і варити рівно 5 хвилини.

Зняти з вогню і винести в прохолодне місце для охолодження. Після цього грибочки можна подавати на стіл.



гриби, гриби, печериці, мариновані гриби, страви з грибів, закуска, закуски, мариновані печериці, мариновані печериці п`ятихвилинка, гриби мариновані

Коментарі:

  Так  Ні, дякую