Гаряча тема:
- Війна
Цю страву без зусиль можна приготувати навіть не маючи жодного кулінарного досвіду! Паштет з оселедця з плавленим сиром, морквою і маслом добре зберігається в холодильнику, і ви можете легко приготувати собі швидкий перекус у будь-який час, маючи під рукою шматочок свіжого хліба. Цей рецепт зберігся в нашій сім’ї ще з часів тотального дефіциту. Якщо всі складові двічі-тричі пропустити через м'ясорубку або перебити блендером, виходить дуже ніжна суміш, яка на смак неабияк нагадує червону ікру. Як варіант, можна намащувати її на підсмажені тости, робити з неї канапки чи начиняти профітролі. В будь-якому-варіанті виходить дуже смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г філе оселедця (це приблизно 1 цілий оселедець),
2 плавлених сирки,
3 морквини,
50 г вершкового масла,
перець чорний мелений,
1 упаковка тонкого лаваша (2 шт.).
ПРИГОТУВАННЯ:
Оселедець почистити від шкірки та кісточок, нарізати шматочками та скласти в чашу блендера.
Додати плавлений сирок та вершкове масло.
Моркву зварити до готовності (я, зазвичай, запікаю в духовці) та почистити від шкірочки. Нарізати шматочками та додати до основних інгредієнтів в блендері.
Все ретельно перемолоти та збити до однорідності (суміш має нагадувати паштет).
Поперчити закуску, перемішати та скласти в пластиковий лоток чи скляну банку. Закрити кришкою і поставити в холодильник на якийсь час, щоб смаки змішалися.
На кожен лист лаваша викласти по половині маси закуски.
За допомогою кулінарного шпателя чи силіконової лопатки розподілити суміш тонким шаром. Згорнути лаваш у вигляді рулети.
Дати постояти декілька хвилин, щоб лаваш трішки розм’як, після чого нарізати його скибочками.
Подавати як холодну закуску.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: