ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Закуска з оселедця «Ікринка» в лаваші

17 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6630
Паштет з оселедця з плавленим сиром, морквою і маслом добре зберігається в холодильнику, і ви можете легко приготувати собі швидкий перекус у будь-який час, маючи під рукою шматочок свіжого хліба.
Паштет з оселедця з плавленим сиром, морквою і маслом добре зберігається в холодильнику, і ви можете легко приготувати собі швидкий перекус у будь-який час, маючи під рукою шматочок свіжого хліба. Фото: автора

Рибна паста для бутербродів, смачна намазка на хліб, паштет «Ікринка», «ікорне» масло... Якою б назвою не називали цю закуску, смак у неї неодмінно неперевершений!

Цю страву без зусиль можна приготувати навіть не маючи жодного кулінарного досвіду! Паштет з оселедця з плавленим сиром, морквою і маслом добре зберігається в холодильнику, і ви можете легко приготувати собі швидкий перекус у будь-який час, маючи під рукою шматочок свіжого хліба. Цей рецепт зберігся в нашій сім’ї ще з часів тотального дефіциту. Якщо всі складові двічі-тричі пропустити через м'ясорубку або перебити блендером, виходить дуже ніжна суміш, яка на смак неабияк нагадує червону ікру. Як варіант, можна намащувати її на підсмажені тости, робити з неї канапки чи начиняти профітролі. В будь-якому-варіанті виходить дуже смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г філе оселедця (це приблизно 1 цілий оселедець),

2 плавлених сирки,

3 морквини,

50 г вершкового масла,

перець чорний мелений,

1 упаковка тонкого лаваша (2 шт.).

ПРИГОТУВАННЯ:

Оселедець почистити від шкірки та кісточок, нарізати шматочками та скласти в чашу блендера.

Додати плавлений сирок та вершкове масло.

Моркву зварити до готовності (я, зазвичай, запікаю в духовці) та почистити від шкірочки. Нарізати шматочками та додати до основних інгредієнтів в блендері.

Все ретельно перемолоти та збити до однорідності (суміш має нагадувати паштет).

Поперчити закуску, перемішати та скласти в пластиковий лоток чи скляну банку. Закрити кришкою і поставити в холодильник на якийсь час, щоб смаки змішалися.

На кожен лист лаваша викласти по половині маси закуски.

За допомогою кулінарного шпателя чи силіконової лопатки розподілити суміш тонким шаром. Згорнути лаваш у вигляді рулети.

Дати постояти декілька хвилин, щоб лаваш трішки розм’як, після чого нарізати його скибочками.

Подавати як холодну закуску.

оселедець, закуска, закуски, риба та морепродукти, риба, закуска з оселедця, рибна паста для бутербродів, смачна намазка на хліб, паштет ікринка, ікорне масло, ікринка, закуски в лаваші, лаваш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую