ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Лютого, 2020

Пісний горіховий майонез

20 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 524
Дуже смачний, густий і ароматний соус, який стане чудовим доповненням до пісних салатів!
Дуже смачний, густий і ароматний соус, який стане чудовим доповненням до пісних салатів! Фото: автора

Дуже смачний, густий і ароматний соус, який стане чудовим доповненням до пісних салатів!

За цим рецептом виходить не лише смачний, але й дуже корисний соус з яскравим горіховим смаком, яким можна заправляти овочеві салати, додавати в пісні супи. Горіховий майонез добре підійде й тим, хто не може за станом здоров'я споживати молочні продукти та яйця.

ІНГРЕДІЄНТИ:

45 г почищених волоських горіхів,

70 мл оливкової олії,

2 ст. л. лимонного соку,

2 ч. л. гірчиці,

сіль,

перець,

дрібка цукру,

охолоджена кип’ячена вода.

ПРИГОТУВАННЯ:

Волоські горіхи подрібнити в блендері до стану дрібної крихти.

Влити олію, сік лимона, додати гірчицю, посолити, поперчити та присмачити цукром.

Збити все разом в блендері до утворення однорідного густого соусу (кількість солі та спецій можна коригувати на свій смак). Потім потроху вливати воду, щоразу ретельно розмішуючи (густа маса при цьому почне біліти). Її слід додавати доти, доки не отримаєте бажану густину соусу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням у майонез можна додати будь-яку зелень або подрібнений часник.



порадник, майонез своїми руками, майонез, соус, домашній майонез, соуси, горіховий майонез, майонез з горіхів, піст, страви для посту, постимо смачно, пісний майонез

Коментарі:

  Так  Ні, дякую