Гаряча тема:
- Війна
За цим рецептом виходить не лише смачний, але й дуже корисний соус з яскравим горіховим смаком, яким можна заправляти овочеві салати, додавати в пісні супи. Горіховий майонез добре підійде й тим, хто не може за станом здоров'я споживати молочні продукти та яйця.
ІНГРЕДІЄНТИ:
45 г почищених волоських горіхів,
70 мл оливкової олії,
2 ст. л. лимонного соку,
2 ч. л. гірчиці,
сіль,
перець,
дрібка цукру,
охолоджена кип’ячена вода.
ПРИГОТУВАННЯ:
Волоські горіхи подрібнити в блендері до стану дрібної крихти.
Влити олію, сік лимона, додати гірчицю, посолити, поперчити та присмачити цукром.
Збити все разом в блендері до утворення однорідного густого соусу (кількість солі та спецій можна коригувати на свій смак). Потім потроху вливати воду, щоразу ретельно розмішуючи (густа маса при цьому почне біліти). Її слід додавати доти, доки не отримаєте бажану густину соусу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням у майонез можна додати будь-яку зелень або подрібнений часник.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: