ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Лютого, 2020

Італійський пиріг «12 ложок»

22 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 967
Пиріг простий, але приголомшливо смачний.
Пиріг простий, але приголомшливо смачний. Фото: автора

Цей смаколик — справжня чарівна паличка, коли гості на порозі!

Технологія приготування найпростіша. Все, що вам знадобиться, це — столова ложка, міксер і чиста миска. І ніяких ваг! Пиріг простий, але приголомшливо смачний. Рецепт придумали італійці, тому його часто називають «Італійський пиріг без ваг».

ІНГРЕДІЄНТА:

3 яйця,

12 ст. л. борошна (з гіркою),

12 ст. л. цукру (з гіркою),

12 ст. л. рафінованої олії,

12 ст. л. кефіру,

1 ч. л. розпушувача,

цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина),

пакетик ваніліну,

дрібка солі,

цукрова пудра (для прикрашання).

Форма — будь-яка (у мене для кексів діаметром 22 см).

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця збити з цукром, ваніліном та сіллю за допомогою міксера протягом 5-10 хвилин єчна маса повинна вийти пишною, має добре спінитися і збільшитися в обсязі у двічі-тричі).

Влити кефір і олію, додати цедру і сік лимона. Знову збивати протягом хвилини. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошно. Обережно перемішати (має вийти рідке бісквітне тісто).

Перелити тісто у форму (металеву змастити олією чи маслом, силіконову — не потрібно).

Випікати пиріг у розігрітій до 180ºС духовці 35-40 хвилин.

Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.

пиріг, солодка випічка, 12 ложок, пиріг 12 ложок, італійський пиріг, італійський пиріг без ваг, бісквіт, італійська кухня, пироги, випічка до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую