ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Бограч за рецептом Євгена Клопотенко

23 Січня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 14846
Національний угорський суп-гуляш, який дуже популярний у Західній Україні.
Національний угорський суп-гуляш, який дуже популярний у Західній Україні. Фото: автора

Національний угорський суп-гуляш, який дуже популярний у Західній Україні.

Страва неймовірно смачна. Бограч у перекладі означає «казан». І дійсно, найсмачнішим він виходить у казані на відкритому вогні. Але приготувати його можна і в глиняному глеку у звичайній духовці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

50 г сала (бажано копченої грудинки з м’ясним прошарком — з нею смачніше),

800 г свинини (лопатка або задня частина),

500 г картоплі,

2-3 помідори,

2 болгарських перці,

2-3 зубки часнику (додала від себе),

2 цибулини,

перець чилі (за смаком),

1 ст. л. паприки (у мене суха мелена та пелюстками),

сіль (від себе додала ще 0,5 ст. л. цукру).

ПРИГОТУВАННЯ:

Сало нарізати невеликими кубиками й обсмажити його на сковорідці на маленькому вогні (поки не розтопиться жир).

М’ясо нарізати кубиками й додати в сковорідку з салом. Посолити, поперчити, присмачити паприкою. Перемішати та обсмажувати до рум'яної скоринки.

Картоплю почистити та нарізати часточками (на четверо, але якщо використовуєте дрібну бульбу, то можна покласти її цілою). Скласти в глиняний горщик чи чавунний казанок.

Цибулю нарізати півкільцями, часник — тонкими пластинками. Додати овочі у сковорідку з м’ясом. Обсмажувати все разом.

Томати нарізати великими кубиками, перець — півкільцями (можна використовувати томати у власному соку — з ними буде ще смачніше, ніж зі свіжими). Теж додати все до м’ясо-овочевої засмажки. За потреби ще присмачити паприкою, посолити й додати за бажанням цукор.

Перемішати та готувати до готовності овочів (я додала ще одну терту морквину).

Перекласти засмажку у глечик до картоплі, ретельно перемішати.

Залити овочі з м'ясом водою, але так, щоб вона вкривала їх не повністю (якщо любите більш рідкий гуляш, то можна трішки збільшити кількість води).

Відправити горщик у духовку на 1,5 години при 180ºС.



рагу, гуляш, бограч, угорський бограч, Євген Клопотенко, закарпатська кухня, угорська кухня, рецепти Клопотенко, м`ясо та субпродукти, страви з овочів, бограч по-закарпатськи, бограч по-угорськи, перші страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую