Гаряча тема:
- Війна
Взагалі, ця страва за смаком і ніжністю нагадує качку-конфі, але замість жиру для «томління» тут використовується сидр. В результаті м'ясо набуває делікатного яблучного присмаку. Чесно кажучи, якби мені запропонували вибрати фірмову страву для святкової вечері, то ця однозначно була б в списку, із якого я б обирала. А готувати її при цьому зовсім не складно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 качка (тушка вагою 1,5 кг),
500-600 мл яблучного сидру (у мене із соком смородини),
3-4 кисло-солодких яблука,
1 морквина,
1 цибулина,
1 лавровий листок,
сіль,
суміш перців мелена,
1 ст. л. меду,
суміш прованських трав.
ПРИГОТУВАННЯ:
Качку порубати порційними шматками, скласти в якусь глибоку ємність і залити сидром, так, щоб вони в ньому майже повністю потопали. Додати лавровий листок, мед, приправити сіллю, прованськими травами та перцем. Залишити маринуватися мінімум на 3-4 години.
Потім качку потрібно гарненько обсмажити на сковорідці, щоб не тільки надати шматочкам апетитного вигляду, але й витопити зайвий жир. Робити це слід на помірному вогні.
Скласти обсмажене м’ясо в глиняний горщик або чавунний казанок.
Додати часточки яблук, моркву та цибулю.
Залити все сидром, у якому маринувалася качка, закрити кришкою та відправити в духовку. Запікати при 200ºС протягом 1,5-2 години. М’ясо повинно стати м'яким та ніжним.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: