ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Лютого, 2020

Качка по-нормандськи в сидрі з яблуками

4 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 502
Ця страва за смаком і ніжністю нагадує качку-конфі, але замість жиру для «томління» тут використовується сидр.
Ця страва за смаком і ніжністю нагадує качку-конфі, але замість жиру для «томління» тут використовується сидр. Фото: автора

Замаринуйте птицю в сидрі й ви отримаєте щось абсолютно нове!

Взагалі, ця страва за смаком і ніжністю нагадує качку-конфі, але замість жиру для «томління» тут використовується сидр. В результаті м'ясо набуває делікатного яблучного присмаку. Чесно кажучи, якби мені запропонували вибрати фірмову страву для святкової вечері, то ця однозначно була б в списку, із якого я б обирала. А готувати її при цьому зовсім не складно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 качка (тушка вагою 1,5 кг),

500-600 мл яблучного сидру (у мене із соком смородини),

3-4 кисло-солодких яблука,

1 морквина,

1 цибулина,

1 лавровий листок,

сіль,

суміш перців мелена,

1 ст. л. меду,

суміш прованських трав.

ПРИГОТУВАННЯ:

Качку порубати порційними шматками, скласти в якусь глибоку ємність і залити сидром, так, щоб вони в ньому майже повністю потопали. Додати лавровий листок, мед, приправити сіллю, прованськими травами та перцем. Залишити маринуватися мінімум на 3-4 години.

Потім качку потрібно гарненько обсмажити на сковорідці, щоб не тільки надати шматочкам апетитного вигляду, але й витопити зайвий жир. Робити це слід на помірному вогні.

Скласти обсмажене м’ясо в глиняний горщик або чавунний казанок.

Додати часточки яблук, моркву та цибулю.

Залити все сидром, у якому маринувалася качка, закрити кришкою та відправити в духовку. Запікати при 200ºС протягом 1,5-2 години. М’ясо повинно стати м'яким та ніжним.

качка, м`ясо та субпродукти, птиця, страви з птиці, качка-конфі, качка в сидрі з яблуками, качка в сидрі, качка по-нормандськи, качка з яблуками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую