ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Лютого, 2020

Варення з фініків та грейпфрута

5 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 419
Нетрадиційні й дуже незвичні ласощі з насиченим смаком фініків і цитрусово-прянним ароматом.
Нетрадиційні й дуже незвичні ласощі з насиченим смаком фініків і цитрусово-прянним ароматом. Фото: автора

Нетрадиційні й дуже незвичні ласощі з насиченим смаком і ароматом.

Фініки за енергетичними властивостями перевершують всі фрукти, тому варення з них на сніданок — це заряд бадьорості на весь день! Звісно, його багато не з'їси, але з печивом та до чаю воно неймовірно смакує. Можна додавати фінікове варення до вівсяних пластівців або присмачувати ним сир зі сметаною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

450 г фініків (у мене свіжі єгипетські, але можна використовувати і сухофрукти),

пів лимона,

1 грейпфрут,

0,5 склянки цукру,

1 склянка води,

зірочка бодяну,

дрібка кориці,

0,5 ч. л. меленого імбиру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цукор всипати у воду і довести до кипіння у товстостінній каструлі або сотейнику (до повного розчинення).

Фініки почистити від кісточок, можна трохи нарізати, або ж просто розділити на дві половинки (зі своїх фініків я ще й зняла шкірочку).

Покласти підготовлені фініки в сироп.

З половини лимона та з грейпфрута зняти шкірку й нарізати м'якоть кубиками. Додати цитрусові до фініків.

Через 10-15 хвилин додати спеції.

Перемішати та варити на повільному вогні, поки маса не загусне.

Варення вийде густим, але, все ж таки, зі шматочками фініків і цитрусових.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна залишити варення у такому вигляді, а можна подрібнити його за допомогою блендера, перетворивши на джем.





варення, домашні заготовки, зимове варення, варення з фініків, варення з фініків та грейпфрута, фініки, фінікове варення, джем, джеми, фініковий джем, конфітюр

Коментарі:

  Так  Ні, дякую