Гаряча тема:
- Війна
Фініки за енергетичними властивостями перевершують всі фрукти, тому варення з них на сніданок — це заряд бадьорості на весь день! Звісно, його багато не з'їси, але з печивом та до чаю воно неймовірно смакує. Можна додавати фінікове варення до вівсяних пластівців або присмачувати ним сир зі сметаною.
ІНГРЕДІЄНТИ:
450 г фініків (у мене свіжі єгипетські, але можна використовувати і сухофрукти),
пів лимона,
1 грейпфрут,
0,5 склянки цукру,
1 склянка води,
зірочка бодяну,
дрібка кориці,
0,5 ч. л. меленого імбиру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Цукор всипати у воду і довести до кипіння у товстостінній каструлі або сотейнику (до повного розчинення).
Фініки почистити від кісточок, можна трохи нарізати, або ж просто розділити на дві половинки (зі своїх фініків я ще й зняла шкірочку).
Покласти підготовлені фініки в сироп.
З половини лимона та з грейпфрута зняти шкірку й нарізати м'якоть кубиками. Додати цитрусові до фініків.
Через 10-15 хвилин додати спеції.
Перемішати та варити на повільному вогні, поки маса не загусне.
Варення вийде густим, але, все ж таки, зі шматочками фініків і цитрусових.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна залишити варення у такому вигляді, а можна подрібнити його за допомогою блендера, перетворивши на джем.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: