ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Маринований оселедець по-фінськи

6 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5287
Маринад додає оселедцю особливої пікантної нотки.
Маринад додає оселедцю особливої пікантної нотки. Фото: автора

Хороша альтернатива звичному солоному оселедцю в олії: оригінально та вишукано!

Солоний оселедець є невід'ємною частиною буденного і навіть святкового столу. Тому хочу поділитися з вами неймовірно смачним рецептом рибки, маринованої по-фінськи. Традиційно таку закуску готують на Різдво, але чекати свята зовсім не обов'язково, оскільки весь процес ну дуже простий!

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 жирних малосольних оселедці (600-700 г).

Маринад:

100 г цукру,

100 мл білого винного оцту,

200 мл води,

2 лаврові листки,

0,5 ст. л. суміші перців меленої,

2-3 духмяних перці,

3-4 ст. л. олії,

1 велика морквина,

2 червоних цибулини,

2 ч. л. маринованого тертого хрону.

ПРИГОТУВАННЯ:

У воду додати оцет, цукор та олію. Закип'ятити маринад і охолодити. Додати лаврові листки, перці та хрін.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — півкружальцями.

Додати до маринаду, перемішати.

Оселедець почистити, помити та розділити на філе. Порізати невеликими шматочками.

Скласти підготовлений оселедець в ємність із маринадом та овочами.

Поставити в холодильник маринуватися на 1-2 дні.

оселедець, закуска, закуски, риба та морепродукти, риба, закуска з оселедця, маринованийц оселедеь по-фінськи, фінська кухня, маринований оселедець, маринування оселедця, страви з оселедця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую