Гаряча тема:
- Війна
Хоча це й не європейська кухня, страва абсолютно не сприймається як чужа чи екзотична. Мед пом’якшує гостроту перцю й чудово гармонією з іншими компонентами. Реберця виходять м’якесенькими, рум’яними й вкриваються апетитною глазур’ю.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг свинячих ребер,
6 ст. л. соєвого соусу,
6 ст. л. елю чи темного пива (у мене грейпфрутовий ель),
3 ст. л. меду,
3-4 зубки часнику,
1 ч. л. улюблених пряних трав (у мене хмелі-сунелі),
1 ч. л. солі,
1 ст. л. рафінованої олії,
1 ч. л. свіжого імбиру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Реберця нарізати по одному, зачистивши їх від зайвого жиру.
Часник та імбир дрібно посікти ножем.
Змішати всі компоненти маринаду до однорідності й замочити в ньому м'ясо мінімум на 3-4 години (краще — на ніч; кілька разів перемішати руками).
Обсмажити на сковорідці на сильному вогні та скласти у форму для запікання.
Залити маринадом, у якому маринувалося м’ясо.
Духовку розігріти до 200ºС. Форму накрити фольгою і відправити запікатися на годину. Потім фольгу зняти й готувати в духовці ще 10-15 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати гарячими з рисом або сумішшю овочів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: