ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Лютого, 2020

Свинячі реберця по-китайськи

7 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 619
Реберця виходять м’якесенькими, рум’яними й вкриваються апетитною глазур’ю.
Реберця виходять м’якесенькими, рум’яними й вкриваються апетитною глазур’ю. Фото: автора

Кисло-солодка, в міру гостренька, пікантна й дуже смачна страва!

Хоча це й не європейська кухня, страва абсолютно не сприймається як чужа чи екзотична. Мед пом’якшує гостроту перцю й чудово гармонією з іншими компонентами. Реберця виходять м’якесенькими, рум’яними й вкриваються апетитною глазур’ю.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свинячих ребер,

6 ст. л. соєвого соусу,

6 ст. л. елю чи темного пива (у мене грейпфрутовий ель),

3 ст. л. меду,

3-4 зубки часнику,

1 ч. л. улюблених пряних трав (у мене хмелі-сунелі),

1 ч. л. солі,

1 ст. л. рафінованої олії,

1 ч. л. свіжого імбиру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Реберця нарізати по одному, зачистивши їх від зайвого жиру.

Часник та імбир дрібно посікти ножем.

Змішати всі компоненти маринаду до однорідності й замочити в ньому м'ясо мінімум на 3-4 години (краще — на ніч; кілька разів перемішати руками).

Обсмажити на сковорідці на сильному вогні та скласти у форму для запікання.

Залити маринадом, у якому маринувалося м’ясо.

Духовку розігріти до 200ºС. Форму накрити фольгою і відправити запікатися на годину. Потім фольгу зняти й готувати в духовці ще 10-15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати гарячими з рисом або сумішшю овочів.

ребра, реберця, свинина, м`ясо та субпродукти, м`ясо, страви зі свинини, свинячі ребра, свинячі реберця по-китайськи, китайська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую