ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Лютого, 2020

Секрети приготування страв з курки

9 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 556
Скориставшись порадами досвідчених кухарів курочка завжди вдаватиметься вам на смачною, соковитою та рум'яною.
Скориставшись порадами досвідчених кухарів курочка завжди вдаватиметься вам на смачною, соковитою та рум'яною. Фото: автора

Звичайна банальна курятина, якщо її приготувати правильно, здатна викликати справжній фурор на будь-якому святковому застіллі.

Ділимося секретами приготування ідеального курячого м'яса – соковитого й ніжного всередині, проте із хрусткою рум’яною скоринкою ззовні. Скориставшись порадами досвідчених кухарів ця страва завжди вдаватиметься вам на відмінно.

Відбивайте курячі грудки

Це забезпечить рівномірне просмажування й зробить м'ясо в рази ніжнішим.

Маринуйте курятину

Ретельно змащуйте тушку або окремі шматки м'яса маринадом і витримуйте в холодильнику якмінімум годину-дві. Розсіл від солінь, який можна додати в маринад, зробить смак насиченішим, а м'ясо – соковитішим та м'якшим.

Тушкуйте курку у вині

Воно покращує смак інших інгредієнтів, робить їх м'якшими, додаючи фруктових ноток із легкою терпкуватістю. Для приготування тушкованої курки найкраще підійде сухе біле вино.

Нарізайте м'ясо поперек волокон

Якщо за рецептом вам необхідно нарізати курятину, використовуйте гострий ніж і ріжте її поперек волокон. Завдяки цьому ви розділите жорсткі м'язові волокна, і м'ясо після приготування не буде «гумовим».

Перевертайте курку під час запікання

Під час тривалого запікання тушки всі м’ясні соки накопичуються в її нижній частині. Щоб курятина приготувалася рівномірно й була соковитою, перевертайте її хоча б раз (покладіть курку на деко спочатку спинкою догори, а через пів години переверніть).

Дайте м’ясу «відпочити» перед подачею

Готова страва з курки має полежати хоча б 15 хвилин перед тим, як ви її подаватимете до столу. Не варто миттєво розрізати цілу тушку на шматочки: так вона швидко втратить свої соки.

Вибирайте правильні поєднання

З курятиною однаково добре поєднуються найрізноманітніші овочі (від броколі й томатів до картоплі), крупи та злаки (рис, булгур, кусу-кус), бобові (квасоля, сочевиця).

Додайте в маринад розпушувач і грубозернисту сіль

Така хитрість забезпечить вам красиву хрустку скоринку й апетитний колір. Спробуйте, гарантую, що ви будете здивовані!

Курка любить середню температуру

Надто висока температура в духовці загрожує пересушуванням курячого м’яса.

Не видаляйте шкірку!

Якщо ви готуєте цілу курку, шкірку краще залишити – м'ясо вийде соковитішим та ніжнішим завдяки тому, що сік та аромати зберігаються в тушці. Якщо ви не споживаєте шкірку, то після приготування її досить легко видалити.

курка, секрети приготування курки, страви з курятини, курятина, порадник, м`ясо та субпродукти, курочка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую