ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадно-вишневий рулет за 15 хвилин до Дня закоханих

10 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1452
Такий смаколик обов’язково сподобається вашій другій половинці і зробить ваше свято особливим.
Такий смаколик обов’язково сподобається вашій другій половинці і зробить ваше свято особливим. Фото: автора

Ніжна та дуже ефектна випічка – чудова ідея до свята!

Це просто фантастика! Навіть не знала, що такі симпатичні сердечка так легко можна зробити! Такий рулетик обов’язково сподобається вашій другій половинці і зробить ваше свято особливим. Тим більше, що його смак цілком відповідає зовнішньому вигляду.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

4 великих яйця,

150 г цукру,

3 ст. л. борошна (з гіркою)+1 ч. л.,

1 ст. л. какао,

червоний гелевий харчовий барвник,

ванілін.

Крем:

250 мл жирних вершків (не менше 30%),

100 г цукрової пудри,

50 мл крем-лікеру «Бейліс» (за бажанням).

Начинка:

вишня без кісточки (заморожена або у власному соку).

ПРИГОТУВАННЯ:

Бісквіт: яйця ретельно збити з цукром та ваніліном протягом 5 хвилин (маса має посвітлішати та збільшитися в об’ємі у двічі-тричі).

Просіяти у неї борошно й обережно перемішати лопаткою. Відділити четверту частину тіста й додати у неї 1 ч. л. борошна та гелевий барвник.

В тісто, яке залишилося, просіяти какао.

Обережно, але ретельно, вимішати обидві маси до однорідності.

Деко встелити пергаментом і викласти на нього шоколадне тісто. Рівномірно розподілити його по всій поверхні.

Червоне тісто перекласти в кондитерський мішок.

Вичавити на шоколадний шар невеличкі краплі червоного тіста у шаховому порядку, витримуючись відстані між ними.

За допомогою дерев’яної шпажки розтягнути краплі, щоб вийшли сердечка.

Відправити бісквіт у розігріту до 180°С духовку й випікати 15 хвилин.

Готовий бісквіт одразу ж викласти на чистий рушник сердечками донизу, зняти пергамент і згорнути його у рулет. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.

Крем: вершки збити міксером разом із цукровою пудрою. Коли суміш почне гуснути, влити крем-лікер та збивати до кондиції.

Формування: охолоджений рулет розгорнути, рушник забрати.

Щедро змастити його половиною приготованого крему.

Зверху викласти попередньо розморожену та відціджену на ситі від зайвої рідини вишню.

На начинку – знову шар крему.

Скрутити заготовку у вигляді рулету.

Занести десерт на холод й залишити просочуватися на 12 годин (я свій смаколик розрізала через добу – чим довше він просочується, тим смачнішим та ніжнішим стає).

Перед подачею нарізати рулет скибочками.

рулети, солодка випічка, шоколадно-вишневий рулет за 15 хвилин, випічка до дня закоханих, рулет до дня закоханих, рулет, меню до дня закоханих, валентин, день святого валентина, день закоханих

Коментарі:

  Так  Ні, дякую