Гаряча тема:
- Війна
Це просто фантастика! Навіть не знала, що такі симпатичні сердечка так легко можна зробити! Такий рулетик обов’язково сподобається вашій другій половинці і зробить ваше свято особливим. Тим більше, що його смак цілком відповідає зовнішньому вигляду.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
4 великих яйця,
150 г цукру,
3 ст. л. борошна (з гіркою)+1 ч. л.,
1 ст. л. какао,
червоний гелевий харчовий барвник,
ванілін.
Крем:
250 мл жирних вершків (не менше 30%),
100 г цукрової пудри,
50 мл крем-лікеру «Бейліс» (за бажанням).
Начинка:
вишня без кісточки (заморожена або у власному соку).
ПРИГОТУВАННЯ:
Бісквіт: яйця ретельно збити з цукром та ваніліном протягом 5 хвилин (маса має посвітлішати та збільшитися в об’ємі у двічі-тричі).
Просіяти у неї борошно й обережно перемішати лопаткою. Відділити четверту частину тіста й додати у неї 1 ч. л. борошна та гелевий барвник.
В тісто, яке залишилося, просіяти какао.
Обережно, але ретельно, вимішати обидві маси до однорідності.
Деко встелити пергаментом і викласти на нього шоколадне тісто. Рівномірно розподілити його по всій поверхні.
Червоне тісто перекласти в кондитерський мішок.
Вичавити на шоколадний шар невеличкі краплі червоного тіста у шаховому порядку, витримуючись відстані між ними.
За допомогою дерев’яної шпажки розтягнути краплі, щоб вийшли сердечка.
Відправити бісквіт у розігріту до 180°С духовку й випікати 15 хвилин.
Готовий бісквіт одразу ж викласти на чистий рушник сердечками донизу, зняти пергамент і згорнути його у рулет. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.
Крем: вершки збити міксером разом із цукровою пудрою. Коли суміш почне гуснути, влити крем-лікер та збивати до кондиції.
Формування: охолоджений рулет розгорнути, рушник забрати.
Щедро змастити його половиною приготованого крему.
Зверху викласти попередньо розморожену та відціджену на ситі від зайвої рідини вишню.
На начинку – знову шар крему.
Скрутити заготовку у вигляді рулету.
Занести десерт на холод й залишити просочуватися на 12 годин (я свій смаколик розрізала через добу – чим довше він просочується, тим смачнішим та ніжнішим стає).
Перед подачею нарізати рулет скибочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: