Гаряча тема:
- Війна
Айнтопф – це наваристий, апетитний німецький суп, який може бути і першою, і другою стравою одночасно. Варіантів його приготування існує безліч. Інгредієнтами можуть бути бобові (квасоля, горох, сочевиця), овочі (картопля, квашена капуста, бруква, мариновані чи солоні огірки, морква), макаронні вироби, сухарики. Проте основною його рисою є, звісно, м'ясо - копченина, свинина, курятина. Айнтопф готують навіть із рибою та сардельками. Їдять його не лише в Німеччині, а й у Франції, Бельгії, Ірландії, Іспанії та інших європейських країнах. Ця страва немов конструктор – з простих інгредієнтів щоразу виходять кардинально різні за смаком супи. Мені він чимось нагадує суміш солянки із розсольником. Айнтопф – це страва, яку однозначно варто скуштувати!
ІНГРЕДІЄНТИ:
300 г свинини (або яловичини),
300 г курятини,
2 морквини,
500 г картоплі,
1 цибулина,
200 г маринованих огірків,
200 г копченої шинки чи балика,
3 сардельки,
2 зубки часнику,
сіль,
червоний перець чилі,
300 г томатів у власному соку.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати м'ясо великими кубиками, покласти на дно каструлі з товстим дном, влити пів склянки води. Варити протягом 25 хвилин. Поки готується м'ясо, почистити й нарізати картоплю великими шматками. Покласти її в каструлю до м'яса, залити гарячою водою, щоб овочі опинилися у воді повністю.
Моркву натерти на тертці, цибулю та часник подрібнити. Підсмажити овочі на олії.
Додати в сковорідку томати у власному соку та тушкувати все разом до готовності.
Мариновані огірки нарізати кружальцями.
Шинку та сардельки подрібнити соломкою.
Перекласти копченину, мариновані огірки та засмажку у каструлю з супом. Тушкувати під закритою кришкою близько 25 хвилин. Перемішати готовий суп і дати йому настоятися ще 10 хвилин під кришкою.
Подавати зі сметаною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: