ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Канелоні під вершково-грибним соусом

17 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3351
Трубочки виходять дуже ніжними й соковитими, а заливка — неймовірно ароматною з вираженим смаком лісових грибів!
Трубочки виходять дуже ніжними й соковитими, а заливка — неймовірно ароматною з вираженим смаком лісових грибів! Фото: автора

Трубочки виходять дуже ніжними й соковитими, а заливка — неймовірно ароматною з вираженим смаком лісових грибів!

До речі, такий соус підійде не лише до пасти, але й до котлет, м'яса, картопляного пюре, рису й будь-якої каші. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, то їх треба попередньо розморозити й дати всій рідини стекти. Сушені ж знадобиться замочувати. Так само як і в рецептах з лазаньєю, перед приготуванням канелоні варто прочитати інструкцію на упаковці: деякі макарони перед наповненням начинками треба відварити, в інших рецептах — їх можна фарширувати, попередньо не відварюючи.

ІНГРЕДІЄНТИ:

12-15 трубочок канелони,

400 г свинячого фаршу,

2 цибулини,

100-120 г твердого сиру.

Для соусу:

400-500 мл молока,

50 г вершкового масла,

2 ст. л. борошна,

200 г грибів (у мене сушені білі, але можна й печериці),

сіль та дрібка цукру,

суміш перців мелена,

мускатний горіх,

базилік,

орегано.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сушені гриби залити холодною водою та залишити для набрякання на декілька годин. Потім відкинути на сито, промити й дати стекти воді.

Нарізати дрібно цибулю, відправити до фаршу, посолити та поперчити, присмачити базиліком та орегано, ретельно перемішати.

Трубочки канелоні нафарширувати підготовленою начинкою (найзручніше це робити рукою).

Скласти нафаршировані трубочки у форму для запікання в один шар.

Для соусу: підсмажити гриби на вершковому маслі до зарум’янювання. Посолити, поперчити, перемішати й готувати ще приблизно 5 хвилин.

Додати до грибів борошно, перемішати й трішки його спасерувати. Влити молоко, присмачити мускатним горіхом та дрібкою цукру, довести соус на повільному вогні до кипіння й варити доти, доки він не почне гуснути.

Рівномірно залити канелоні грибним «Бешамелем».

Зверху затерти все сиром.

Накрити форму фольгою і відправити в духовку при 180ºС на 40-45 хвилин.

За 15 хвилин до готовності зняти фольгу й запікати до зарум’янювання сиру.

Подавати страву гарячою, притрусивши стружкою з пармезану чи будь-яким іншим твердим сиром.

лазанья, паста, канеллоні, канелоні, каннеллоні, італійська паста, канелоні під вершково-грибним соусом, італійська кухня, макарони, крупи та страви з борошна

Коментарі:

  Так  Ні, дякую