Гаряча тема:
- Війна
До речі, такий соус підійде не лише до пасти, але й до котлет, м'яса, картопляного пюре, рису й будь-якої каші. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, то їх треба попередньо розморозити й дати всій рідини стекти. Сушені ж знадобиться замочувати. Так само як і в рецептах з лазаньєю, перед приготуванням канелоні варто прочитати інструкцію на упаковці: деякі макарони перед наповненням начинками треба відварити, в інших рецептах — їх можна фарширувати, попередньо не відварюючи.
ІНГРЕДІЄНТИ:
12-15 трубочок канелони,
400 г свинячого фаршу,
2 цибулини,
100-120 г твердого сиру.
Для соусу:
400-500 мл молока,
50 г вершкового масла,
2 ст. л. борошна,
200 г грибів (у мене сушені білі, але можна й печериці),
сіль та дрібка цукру,
суміш перців мелена,
мускатний горіх,
базилік,
орегано.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сушені гриби залити холодною водою та залишити для набрякання на декілька годин. Потім відкинути на сито, промити й дати стекти воді.
Нарізати дрібно цибулю, відправити до фаршу, посолити та поперчити, присмачити базиліком та орегано, ретельно перемішати.
Трубочки канелоні нафарширувати підготовленою начинкою (найзручніше це робити рукою).
Скласти нафаршировані трубочки у форму для запікання в один шар.
Для соусу: підсмажити гриби на вершковому маслі до зарум’янювання. Посолити, поперчити, перемішати й готувати ще приблизно 5 хвилин.
Додати до грибів борошно, перемішати й трішки його спасерувати. Влити молоко, присмачити мускатним горіхом та дрібкою цукру, довести соус на повільному вогні до кипіння й варити доти, доки він не почне гуснути.
Рівномірно залити канелоні грибним «Бешамелем».
Зверху затерти все сиром.
Накрити форму фольгою і відправити в духовку при 180ºС на 40-45 хвилин.
За 15 хвилин до готовності зняти фольгу й запікати до зарум’янювання сиру.
Подавати страву гарячою, притрусивши стружкою з пармезану чи будь-яким іншим твердим сиром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: