ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із морської капусти з оливками та печерицями

25 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2249
Легкий і надзвичайно смачний салат, який буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі.
Легкий і надзвичайно смачний салат, який буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі. Фото: автора

Легкий і надзвичайно смачний салат, який буде доречним як на повсякденному, так і на святковому столі.

Морська капуста багата на йод, магній, залізо, а недолік цих елементів призводить до збоїв у роботі організму. Дієтологи рекомендують подавати її до столу хоча б раз на тиждень. У салатах з майонезними заправками цей продукт просто загубиться. Оптимальна ж салатна заправка для морської капусти складається з олії та винного/бальзамічного оцту.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 яйця,

100-150 г чорних або зелених оливок,

200 г маринованих печериць,

300 г морської капусти (у мене з добавками — селера, морква).

Заправка:

2 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

1 ст. л. соєвого оцту,

1 ч. л. цукру,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

мелений чорний перець,

прованські трави,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для салатів можна купувати мариновану морську капусту з різними добавками: овочами, морепродуктами, грибами тощо. Якщо в ній забагато рідини, то її слід злити. Щоб салат зручніше було їсти, можна нарізати капусту коротшими смужками.

Яйця зварити, охолодити, почистити, нарізати.

З оливок та грибів злити маринад та розрізати навпіл.

Для заливки змішати всі інгредієнти та залишити на 10-15 хвилин, щоб всі складові поєдналися.

З’єднати всі підготовлені інгредієнти, залити заливкою.

Перемішати салат. Подавати порційно або в загальному салатнику.



салати без майонезу, морська капуста, салат, салати, салат із морської капусти з оливками та печерицями, салати з морською капустою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую