ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Березня, 2020

Тушкована капуста зі свининою та зеленим горошком

29 Лютого 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 559
Ароматна тушкована капуста, зелений горошок та вершки надають їй неповторного смаку.
Ароматна тушкована капуста, зелений горошок та вершки надають їй неповторного смаку. Фото: автора

Ароматна страва, зелений горошок та вершки надають їй неповторного смаку.

Це проста тушкована капуста, але за рахунок горошку вона набуває незвичного та цікавого смаку й збуджує апетит своєю яскравістю. Страва сподобалася всім членам сім’ї.

ІНГРЕДІЄНТИ:

400 г свинини,

1 головка капусти (близько 700 г),

1 велика цибулина,

1 велика морквина,

1,5 склянки зеленого горошку (замороженого),

150 мл вершків,

1 ст. л. цукру,

1 ч. л. паприки,

мускатний горіх,

лавровий листок,

сіль,

хмелі-сунелі,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капусту нашаткувати, посолити, присмачити цукром та ретельно вим’яти руками.

Горошок відкинути на сито й повністю розморозити його.

Моркву натерти на грубій тертці, цибулю порізати півкільцями.

Свинину нарізати невеликими шматочками.

На сковорідці з розігрітою олією підсмажити м’ясо, посолити та поперчити злегка.

Додати цибулю та моркву. Обсмажити все разом до золотавого кольору.

Влити вершки та тушкувати ще 5 хвилин.

В цей час змішати в мисці капусту, спеції, пряні трави та зелений горошок.

Вилити до капусти засмажку та ретельно перемішати.

Скласти все у гусятницю чи чавунний казанок, розрівняти зверху, трішки втрамбовуючи капусту.

Накрити кришкою та тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, до готовності.

капуста, тушкована капуста, овочеві страви, овочі, страви з овочів, м`ясо та субпродукти, страви з капусти, тушкована капуста з горошком та свининою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую