Гаряча тема:
- Війна
Щиро раджу спробувати спекти цей чудовий пиріг. Тісто в нього крихке та водночас ніжне, а начинка соковита, кисло-солодка та напрочуд ароматна. Встояти практично не можливо! Хоча рецепт дуже простий і швидкий, але, впевнена, що результат потішить усіх.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
280 г борошна,
20 г картопляного крохмалю,
150 г цукру,
дрібка солі,
10 г розпушувача,
150 г вершкового масла,
ванільний цукор,
2 жовтки,
1 ч. л. яблучного оцту.
Для начинки:
500 г замороженої смородини (влітку можна використовувати свіжу),
100 г цукру,
2 ст. л. картопляного крохмалю.
Форма 24 х 24 см (я робила подвійну порцію на стандартному деку від духовки).
ПРИГОТУВАННЯ:
Просіяти борошно, крохмаль і розпушувач, додати сіль, ванілін і цукор, перемішати. Натерти до цієї суміші заморожене масло (воно обов’язково має бути з морозилки, дуже тверде).
Перемішати все ложкою та додати жовтки й оцет. Перетерти суміш руками до утворення дрібної крихти.
Смородину розморозити, додати до неї цукор і крохмаль. Обережно перемішати ложкою, щоб кожна ягідка була оповита.
Форму встелити силіконовим килимком (або пергаментом). Викласти половину борошняної крихти, розподілити її рівним шаром та утрамбовувати.
Начинку викласти на пиріг.
Зверху посипати крихтою, яка залишилася. Рівномірно її розподілити.
Поставити пиріг у розігріту заздалегідь до 180ºС духовку. Випікати приблизно 45 хвилин до зарум’янювання.
Пиріг повністю охолодити й лише тоді розрізати на шматочки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: