ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Грецький суп з фрикадельками «Юварлакья»

4 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7606
У супі використовується лимонно-яєчно-борошняний соус, завдяки якому страва набуває приємного кольору та буквально оксамитової консистенції.
У супі використовується лимонно-яєчно-борошняний соус, завдяки якому страва набуває приємного кольору та буквально оксамитової консистенції. Фото: автора

Начебто все як завжди, але смак кардинально інший!

У супі використовується лимонно-яєчно-борошняний соус, завдяки якому страва набуває приємного кольору та буквально оксамитової консистенції. Вона більш густа та має незначну приємну кислинку. Ця технологія дуже поширена в грецькій кухні.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г фаршу м'ясного,

400 г картоплі,

2/3 склянки дрібних макаронів (бажано італійських, вони не розваряться у супі),

2 цибулини (одна — у фарш, одна — в суп),

2 скибочки черствого батона,

1 зубок часнику,

1 морквина,

3 яйця (одне — у фарш, 2 — у соус),

1,5 л води,

пів лимона,

1 ст. л. борошна,

петрушка,

сіль,

мускатний горіх,

чорний перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити, помити та нарізати кубиками.

З'єднати в зручній ємності м'ясний фарш, розмочений у воді батон, терту цибулю, вичавлений часник, яйце, сіль та перець.

Ретельно вимішати та сформувати невеликі фрикадельки.

Дрібно нарізану цибулю та терту моркву підсмажити на олії.

Картоплю залити водою, довести до кипіння та видалити піну. Додати фрикадельки й варити на маленькому вогні 20 хвилин. Потім покласти макарони та засмажку, перемішати та варити до закипання.

Соус: збити окремо яєчні білки та жовтки. Додати в жовтки лимонний сік.

З'єднати обидві збиті суміші, обережно всипати борошно. Розмішати суміш так, щоб не було грудочок.

Ввести соус тонкою цівкою в суп, але для цього його треба спочатку злегка підігріти, додавши трохи бульйону з каструлі (щоб не згорнулися яйця). Додати подрібнену зелень. На дуже маленькому вогні залишити суп на дві хвилини, обережно перемішати.



 

супи, фрикадельки, суп з фрикадельками, супи, грецький суп з фрикадельками, юварлакья, грецька кухня, перші страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую