ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Листопада, 2020

Плов у рукаві для запікання

5 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1397
Страва кардинально відрізняється від тієї, що готується на плиті!
Страва кардинально відрізняється від тієї, що готується на плиті! Фото: автора

Страва кардинально відрізняється від тієї, що готується на плиті!

Плов схожий на той, що узбеки готують у величезних казанах. Рис ароматний, просочений всіма соками, розсипається та ніколи не пригоряє! Просто заповніть рукав для запікання, поставте його в духовку й займіться своїми справами. Дуже зручно, що страву можна взяти з собою в гості або на природу просто в пакеті. Для мене така технологія приготуванням стала справжнім відкриттям.

ІНГРЕДІЄНТИ:

600 г свинини,

400 г довгозернистого рису,

3 цибулини,

2 морквини,

1 ч. л. приправи для плову,

3 ст. л. олії,

хмелі-сунелі,

головка часнику,

лавровий листок,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'ясо нарізати кубиками.

Обсмажити на олії до зарум’янювання. Приправити сіллю, спеціями та пряними травами, перемішати.

Цибулю нарізати кубиками, моркву великими брусочками. Додати овочі в сковорідку до м’яса.

Обсмажити все разом до напівготовності.

Рис ретельно промити та додати до засмажки.

Просмажити все разом протягом 5-7 хвилин.

Викласти майбутній плов у рукав для запікання, всередину встромити помиту (не почищену!) головку часнику.

Влити воду, зав'язати рукав з обох боків та розмістити його на деку.

Запікати 50 хвилин у розігрітій до 180ºС духовці.

плов, крупи та страви з борошна, плов у рукаві для запікання, страви в рукаві, крупи, рис, страви з рису

Коментарі:

  Так  Ні, дякую