Гаряча тема:
- Війна
Овочеві салати з кореневою селерою незамінне джерело вітамінів. Вона особливо цінна тим, що всі свої корисні властивості здатна зберігати аж до весни. Саме тому салати з цим коренем стануть чудовою профілактикою авітамінозу й окрасою вашого пісного меню. Раніше я завжди готувала селеру в дуеті з яблуком, вважаючи таке поєднання найгармонійнішим. Але спробувавши додати до неї ківі, зрозуміла, що цей продукт любить різні фрукти.
ІНГРЕДІЄНТИ:
половинка кореня селери,
4 ківі (не спілих!),
1 велика морквина,
улюблена зелень (у мене мікрогрін крес-салату).
Заправка:
3 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. меду,
2 ч. л. французької гірчиці в зернах,
сік лимона,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Овочі та ківі ретельно помити та почистити від шкірочки. Корінь селери натерти на тертці для «корейки».
На цій самій тертці натерти моркву та додати її в миску до селери.
Ківі нарізати тонкою соломкою (потрібно брати саме нестиглі плоди, щоб вони додавали салату приємної кислинки).
Для заправки: з'єднати оливкову олію, мед, гірчицю, сіль, перець і лимонний сік. Все добре перемішати до розчинення всіх складових. Вилити заправку у салат.
Ретельно вимішати овочі із заправкою. Скуштувати на смак і, якщо потрібно, – досолити. Подавати салат краще порційно, притрусивши зеленню чи мікрогріном.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коли салат постоїть трохи та дасть сік, то стає ще смачнішим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: