Гаряча тема:
- Війна
Манник — це своєрідний кекс на основі манної крупи. Пропоную його пісний варіант із лимоном. Повірте, це така смакота, що словами не передати! Зі всіх манників, які мені до сьогодні доводилося готувати, цей — мій найулюбленіший!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 склянка манної крупи,
1 склянка цукру,
1 склянка води,
дрібка солі,
0,5 склянки рафінованої олії,
0,5 ч. л. соди (погасити лимонним соком),
0,5 склянки борошна,
цедра 0,5 лимона та 0,5 апельсина.
Начинка:
1 лимон,
4-5 ст. л. цукру (якщо буде кислувато додайте ще),
150 мл води,
2 ч. л. кукурудзяного крохмалю,
трохи цедри лимона та апельсина.
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто: в мисці змішати цукор із манкою і залити водою. Дати постояти 30 хвилин.
Потім влити олію, додати погашену соду та борошно (тісто було як густа сметана). В тісто додати терту цедру лимона та апельсина.
Начинка: лимон почистити від шкірочки та насінинок, нарізати дрібними кубиками.
Додати трохи цедри, цукор та поставити на плиту. У холодній воді розчинити крохмаль. Ввести цю суміш до лимонів.
Варити начинку до загустіння на маленькому вогні (близько 10 хвилин), постійно помішуючи. Виходить щось на кшталт лимонного киселю. Його слід трохи охолодити.
Формування: вилити половину тіста в силіконову форму.
На тісто обережно розподілити лимонну начинку.
Зверху рівномірно залити другою половиною тіста.
Випікати при 180ºС 30 хвилин (режим «верх-низ») до зарум’янювання. Дістати манник із форми після повного охолодження.
Притрусити смаколик цукровою пудрою (за бажанням). За допомогою трафарету я ще зробила зверху візерунок, використовуючи какао.
Нарізати смаколик порційними шматками й подати до чаю чи кави.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: