ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня, 2020

Квасолевий салат «Монастирський»

12 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12530
Дуже смачний салатик, не зважаючи на те, що містить лише три інгредієнти.
Дуже смачний салатик, не зважаючи на те, що містить лише три інгредієнти. Фото: автора

Швидко, ситно, пікантно, смачно!

Дуже смачний салатик, не зважаючи на те, що містить лише три інгредієнти. В піст особливо актуальний. До речі, мариновані огірки можна замінити на квашені.

ІНГРЕДІЄНТИ:

По 1 склянці вареної квасолі — червоної та білої (можна використовувати лише один вид квасолі, але з кольоровою салат виглядає апетитніше),

3-4 маринованих огірки,

1 червона цибулина,

2 ч. л. французької гірчиці в зернах,

1 ч. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку,

сіль,

суміш перців мелена,

оливкова олія.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю порізати півкільцями та замаринувати у суміші меду, лимонного соку та солі.

Квасолю червону та білу відварити окремо в злегка підсоленій воді й залишити до охолодження. Потім відкинути на сито й дати стекти зайвій рідині.

Огірок нарізати тонкими кружальцями.

До маринованої цибулі додати спеції, олію та гірчицю. Змішати в мисці квасолю, огірок, цибулю разом із заправкою. Скуштувати салат на смак і якщо потрібно досолити, доперчити. За бажанням долити ще олії.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: інший варіант цього салату передбачає пасерування цибулі й додавання її до салату разом з олією, на якій вона готувалася.

пісні салати, пісні страви, піст, пісна трапеза, рецепти для посту, постимо смачно, салати, салат, салати без майонезу, квасоля, квасолевий салат монастирський

Коментарі:

  Так  Ні, дякую